Sağlık Yiğit bebek ameliyat olmazsa ayağını kaybedecek

Yiğit bebek ameliyat olmazsa ayağını kaybedecek

Paylaş
Yiğit bebek ameliyat olmazsa ayağını kaybedecek

Doğuştan kemik erimesi rahatsızlığı bulunan, henüz 3 aylıkken kırıklar tespit edilen bacağına platin takılmasına rağmen iyileşemeyen 1 yaşındaki Yiğit Bilal Bilir bebek, ameliyat olamazsa ayağını kaybedecek

Askerdeyken ayağına isabet eden kaza kurşunu nedeniyle engelli kalan baba Berat Bilir (33) ile anne Emine Bilir (32) 5 yıl önce dünyaya gelen doğuştan bedensel engelli oğulları İklime Bülent Bilir’in ardından yeni bir acı yaşadı.

Gaziantep'te bir yıl önce dünyaya gelen ikinci çocukları Yiğit Bilal Bilir’in doğuştan kemik erimesi rahatsızlığı bulunduğunu öğrenen aile, çocukları için pek çok hastane dolaştı. Henüz 3 aylıkken bacağında kırıklar tespit edilen ve ameliyata alınan bebekleri Yiğit’in bacağına takılan platinin kaynamadığını öğrenen aile, birçok doktora başvurmalarına rağmen sonuç alamadı. Özel bir hastaneye yönlendirilen, orada da doktorların ameliyat olmazsa bebeklerinin ayağının kesilebileceğini söylediği Bilir ailesi, şimdi ameliyat masrafı olan 25-30 bin lirayı bulmak için hayırseverlerden yardım bekliyor.



DİĞER OĞULLARI DA HASTA

Bilir ailesinin 5 yıl önce dünyaya gelen oğullarında da doğuştan Spina Bifida (bel açıklığı) rahatsızlığı var. Oğulları belden aşağısı tutmadığı için yürüyemiyor, tuvaletinin geldiğini fark edemediği için de sürekli bez kullanmak zorundalar. Evlerinin kira olduğunu aktaran Bilir, "Bez masrafı ve kira bizi çok zorluyor. Geçen yıl dünyaya gelen oğlumuz Yiğit de doğuştan kemik hastası ve bacağında kırıklar var. Platin takıldı ama kırılan kemikler kaynamadı" dedi.

'3 AY SONRA SORUN OLDUĞUNU ANLADIK'

Anne Emine Bilir de küçük oğlunun durumuna üzüldüğünü belirterek "Çocuk doğdu ama 3 aya kadar bilmedik. 3 ay sonra ayağı kırılmış dediler. Bağırıyordu. Götürdük. Platin taktılar. 8 ayda platin kaynamamış. Platinin vidaları da çıkmış. Kaç doktora götürdüysek 'İyi bakılmamış' dedi. Sonra özel hastaneye götürdük. Birkaç doktor önerdiler. Onlar da kimisi 25 bin, kimisi 30 bin istiyor ameliyat için. Doktorlar ameliyat olmazsa ayağının kesileceğini söylüyor " diye konuştu.

Haberin Devamı