Sivas Yıkılan cami, engelli dostu cami olarak yeniden inşa edilecek

Yıkılan cami, engelli dostu cami olarak yeniden inşa edilecek

Paylaş
Yıkılan cami, engelli dostu cami olarak yeniden inşa edilecek

Yıkılan cami, engelli dostu cami olarak yeniden inşa edilecek

Uğur YİĞİT/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 5 asır önce inşa edilen Osman Paşa Cami yeniden yapılması için ikinci kez yıkıldı. Tescilli olan minareye dokunulmazken yapımı kısa sürede tamamlanacak olan cami, engelli dostu cami olarak yeniden ibadete açılacak.
Camikebir Mahallesi’nde bulunan 1591 yılında yaptırılan Osman Paşa Cami, 1958 yılında yıkılarak tekrar yapıldı. Aradan geçen 60 yıl sonra cami yeniden yapılmak üzere tekrar yıkıldı. Caminin binası yıkılmasına rağmen Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescillenen minaresine dokunulmadı. Hayırsever bir iş adamı tarafından tekrar yapılacak olan cami kısa sürede yeniden ibadete açılacak.
Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca hayırseverlerin camiyi yapmak için başvurduğunu belirterek,"Camiyi yapmak üzere müracaat eden 3 tane kurum oldu. Osmanpaşa Cami için protokol yaparak yıkılması temin edildi. Şu anda buradaki tescili olan minaredir, sadece minareyi koruduk .Onun da temizliğini Vakıflar olarak biz üstlendik. İnşallah ümit ediyorum ki tamamlayıp hizmete ibadete açacağız. Bize engelliler müracaat etti. Engelli kardeşlerimizin kullanabileceği şekilde camiyi hem üsten hem de alttan giriş şeklinde projelendirdik ve şu anda son aşamaya geldik. Öyle ümit ediyorum ki Osman Paşa Cami'ni tamamlandığında engelli cami ilan edebiliriz'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı