Yılbaşı tatlıları: En lezzetli tatlı tarifleri

Yılbaşı gecenizi lezzetlendirecek birbirinde lezzetli hem sütlü hem de şerbetli tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? En güzel yılbaşı tatlıları haberimizde.

23 Aralık 2020, Çarşamba 12:17 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Yılbaşı tatlıları

Yılbaşı tatlıları

1- Dudove tatlısı tarifi

Dudove tatlısı malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un 

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Dudove tatlısı yapılışı

Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın. Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın. Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin. Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. 1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.


2- Kadayıf sarma tatlısı tarifi

2- Kadayıf sarma tatlısı tarifi

Kadayıf sarma tatlısı malzemeleri

  • 650 gram kadayıf
  • 400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)

Kadayıf sarma üzeri için

  • 200 gram margarin
  • 100 gram tereyağı

Kadayıf sarma şerbeti için

  • 6 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 1 kaşık margarin (parlak olması için)

Kadayıf sarma yapılışı

Sarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım (Ben elimden geldiğince resimlerde de anlatmaya çalıştım) ve margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim. Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim. Kızarmaya yakında derecesini 150 ye düşürelim. Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim. (Ben tatlımı 1 gün öncesinden yaptığım için tatlım soğuktu şerbeti de ilk sıcaklığı çıktıktan sonra döktüm. Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de elimizi yakmayacak şekilde ılık olacak. Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar işte o an kaşığınızı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.


3- Şambali tatlısı tarifi

3- Şambali tatlısı tarifi

Şambali tatlısı malzemeleri

  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şambali tatlısı şerbeti için

  • 4 ,5 su bardağı şeker
  • 3 ,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Şambali tatlısı yapılışı

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak. Orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır. Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir. Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir. Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.

Şerbeti yapmak için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir. 4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süsleyip servis edilir.

Not: 1 gün bekletilirse daha lezzetli oluyor.


4- Kıbrıs tatlısı tarifi

4- Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu

Kıbrıs tatlısı kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kıbrıs tatlısı şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs tatlısı yapılışı

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.


5- Kaymaçina tatlısı tarifi

5- Kaymaçina tatlısı tarifi

Kaymaçina tatlısı malzemeleri

  • 5 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Kaymaçina tatlısı yapılışı

Yumurtaları iyice çırptıktan sonra tozşeker ekleyin ve eriyene kadar birkaç dakika çırpın. Süt ve vanilya özütü ekleyip tekrar çırpın. Karışımı 20x25 cm'lik bir fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat beklettikten sonra servis yapın.


6- Trileçe tatlısı tarifi

6- Trileçe tatlısı tarifi

Trileçe tatlısı malzemeleri

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Trileçe karameli için:

  • 1 çay bardağı toz şeker(büyük çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Trileçe şerbeti için:

  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 1 su bardağı manda sütü
  • 1 su bardağı toz şeker

Trileçe yapılışı

Derin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla kuru malzemelerin sıvı malzemelerle birleşmesi için alttan üstte doğru sürekli olarak karıştırın. Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin. Trileçenin pandispanyasını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın. Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın. Karameli için; ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri kontrollü olarak eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Bu esnada 1 paket krem şanti hazırlayın. Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi yayın. Hazırlamış olduğunuz karameli de üzerine güzelce yaydıktan sonra dilimleyin ve soğuk olarak servis edin.


7- Tavuk göğsü tarifi

7- Tavuk göğsü tarifi

Tavuk göğsü malzemeleri

  • ½ tavuk göğsü
  • 1 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 50 gram tereyağı
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilin

Gerçek tavuk göğsü yapılışı

Tavuk göğüs etini bir kaba alın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ağzını streç filme kapatın ve buzdolabına kaldırın. İstenilen süre 1 gece bekletilmesi fakat vakit yoksa 4 - 5 saat bekletme yeterli olacaktır. Sudan aldığınız tavuk etini elinizle didikleyin ve suyunu değiştirin. Bu işlemi yaklaşık 6-7 kere yapın ve her seferinde suyunu değiştirip, tekrar didikleyin. Tavuk etleri tamamen liflerine ayrıldıktan sonra suyunu sıkın ve bir kenara alın. Bir tencereye sütü alın. Ayrı bir kabın içinde nişastayı, pirinç ununu ve vanilini karıştırıp, 1 bardak su ilavesi ile güzelce karıştırın. Ocaktaki süte toz şekeri ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirme başlayın. Şekerli süt karışımı kaynama noktasına yaklaşınca, suda çözdürdüğünüz nişastalı karışımı çok yavaş bir şekilde ve tencereyi sürekli karıştırarak ilave edin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra, yaklaşık 5 dakika daha karıştırarak pişirin ve didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyin. Tekrar kaynayana dek karıştırarak pişirmeye devam edin. Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. Önce bir el blenderı ile 3 dakika kadar tatlınızı çekin ve sonrasında bir el mikseri ile tatlınızı yaklaşık 3 dakika daha havalandırın. Kaselere boşaltın, tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında bir gece beklettikten sonra tarçınla süsleyip servis edin.


8- Cocostar pasta tarifi

8- Cocostar pasta tarifi

Cocostar pasta malzemeleri

Cocostar pasta keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat (varsa)
  • Aldığı kadar un (2-3 su bardağı)

Cocostar pasta keki ıslatmak için:

  • 1, 5 su bardağı süt

Cocostar pasta üzeri için:

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Cocostar pasta ganaj için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 160 gram bitter veya sütlü çikolata

Cocostar pasta yapılışı:

Yumurta ile şekeri çırpıp, sıvı olan malzemeleri karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ilave edip çırpın. Yağlanmış cam tepsiye döküp 160-170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ganaj şantili karışımın üzerine soğuk olarak döküleceğinden kek pişerken ganajın yapımına geçin. Bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıttıktan sonra çikolataları parçalar halinde ilave edin. Ocaktan alıp karıştırarak çikolataların tamamen erimesini sağlayın. Ara ara karıştırarak ganajı soğutmaya çalışın. Kek fırından çıkıp ilk sıcaklığı gittikten sonra 1, 5 su bardağı süt ile ıslatın. Keki soğumaya bırakın. Kek ve ganaj soğurken üzeri için 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Pudra şekeri ve Hindistan cevizini de karıştırdıktan sonra soğumuş kekin üzerine güzelce yayın. En son kremşantili karışımın üzerine soğumuş olan ganajı döküp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin. 

ipucu:

Bir gece önceden dinlendirirseniz tadı daha güzel oluyor.


9- Kazandibi tarifi

9- Kazandibi tarifi

Kazandibi malzemeleri

  • 6 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kazandibi yapılışı

Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin. Son olarak tere yağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.


10- Muhallebili kadayıf tarifi

10- Muhallebili kadayıf tarifi

Muhallebili kadayıf malzemeleri

  • 350 gram kadayıf (kuru kadayıf)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200ml)

Muhallebili kadayıf yapılışı

İlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz. Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz. Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız. Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir). Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın. Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz. Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz. Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz. Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz. 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

İpucu

Servis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz. Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın. Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.


11- İmam sarığı tarifi

11- İmam sarığı tarifi

İmam sarığı malzemeleri

Pasta tabanı için:

  • 4 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu

Muhallebisi için:

  • 600 ml. süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kenarları için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 150 gram bitter çikolata

İmam sarığı yapılışı

Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar yumurtaları çırpın. Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra kek harcını mikser yardımıyla çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğu, elenmiş un ve kabartma tozu dışında son olarak kakao eklediğiniz kek harcını kıvam alana kadar karıştırın. Ayçiçek yağı ya da tereyağıyla yağladığınız büyük boy fırın tepsisine kakaolu kek harcını döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Hazırladığınız keki, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp hafif bir renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tatlının kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve mısır nişastasını bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına tereyağı katıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Fırın tepsisinden çıkardığınız kakaolu keki, ağız kısmını ıslattığınız bir bardak ya da yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalara ayırın. Bir adet kekin üzerine önceden hazırladığınız ve ılınan kremadan bir yemek kaşığı kadar sürün. Üzerine bir adet kek kapatın. Kek katları bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İki katlı, arası kremalı pastaların kenar kısımlarını kalan muhallebiye batırdıktan sonra rendelenmiş Hindistan cevizine bulayın. Pastaları servis tabağına alın. Bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içinde bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eritilmiş sıcak çikolatayı tatlıların üzerine sürdükten sonra donması için kısa bir süre buzdolabında beklettiğiniz tatlıları servis edin.


12- Kadayıf çanağında muhallebi tarifi

12- Kadayıf çanağında muhallebi tarifi

Kadayıf çanağında muhallebi malzemeleri

Kadayıf çanakları için:

  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 150 gram kadayıf
  • 50 gram kavrulmuş file badem

Muhallebi için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

Kadayıf çanağında muhallebi yapılışı

Kadayıf için;

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin. Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın. Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun. Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın. Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.

Muhallebisi için;

Sütü bir tencereye alın. Yumurta sarısını, şekeri, vanilini ve mısır nişastasını ilave edin. Muhallebinizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kızaran kadayıf çanaklarını soğuduktan sonra muhallebiyle doldurun. Üzerine kavrulmuş file badem ilave ederek servis yapın.


13- Bademli muhallebili kup tarifi

13- Bademli muhallebili kup tarifi

Bademli muhallebili kup malzemeleri

Karamel sos:

  • 200 gram toz şeker
  • 25 gram su
  • 120 ml. krema
  • 75 gram tereyağı

Muhallebi için:

  • 500 gram süt
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 150 gram şeker
  • 4 adet Hindistan cevizi kaplı çikolata topları
  • 100 gram kavrulmuş badem

Bademli muhallebili kup yapılışı

Muhallebi Hazırlanışı İçin: Süt ve şekeri, ocağa alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Nişastayı karışıma eklemeden önce minik bir bardağın içerisinde soğuk suyla karıştırın. Sütün ve şekerin içerisine kaynamaya başlayınca pirinç ununu ekleyin ve hızlıca karıştırın. En son nişastayı karıştıra karıştıra ekleyin ve homojenize olana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kısık ateşte karıştırmaya devam edin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 

Karamel hazırlanışı: 

Şekeri geniş bir tavaya alın, suyu her yerini ıslatacak şekilde dökün, tavayı çevirerek suyun her yere eşit dağılmasını sağlayın. Kenarlarında karamel rengi gördüğünüzde, tavayı çevirerek, karamelize kısmı yayın. Karamelize kısım tamamen yayıldığında, ocaktan alın ve hızlıca krema ve tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krema ve tereyağı tamamen eriyene kadar çırpma teli yardımı ile karıştırın. Soğuyan muhallebiyi çırpma teli ile çırparak kıvamını pürüzsüzleştirin. Kupların dibine yaptığınız karamel sosu dökün, çırptığınız muhallebiyi karamelin üzerine ekleyin. Muhallebinin üzerine bademleri ve Hindistan cevizi kaplı çikolata toplarını ekleyin.


14- Krem karamel tarifi

14- Krem karamel tarifi

Krem karamel malzemeleri

  • 7 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt

Krem karamelin karamelin için 

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı su

Krem karamel yapılışı

Toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kasede yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.


15- Meyveli tartolet tarifi

15- Meyveli tartolet tarifi

Tartolet malzemeleri

Tartolet hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı

Tartolet kreması için

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Tartolet yapılışı

İlk olarak hamuru yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri cupcake kalıbımıza veya küçük kek kalıplarına yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz. 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlıyoruz. Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz. Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz. Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (23 Aralık 2020)