Türkiye (Son Dakika) Yılbaşında 4 günlük kısıtlama gelecek mi? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Yılbaşında 4 günlük kısıtlama gelecek mi? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Paylaş
Yılbaşında 4 günlük kısıtlama gelecek mi? Yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı?

Yılbaşına günler kala vatandaşlar tarafından en merak edilen konulardan birisi de yılbaşında sokağa çıkma yasağı var mı, yılbaşında yasak var mı şeklindeki sorular oldu. Bakan Koca, kritik Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar, ''Yılbaşında kısıtlamalar genişleyecek mi? Ek tedbirler olacak mı?' sorularını merak ediyor. İşte merak edilen soruların yanıtları.

Haberin Devamı

Yeni tedbirler alınacak mı?

Geçen hafta başı başlayan tedbirlerle birlikte gelecek hafta sonuçları daha net göreceğimizi düşünüyoruz. Şu an görünen bu kısıtlamaların yer yer sonuç. verdiği. Tam değerlendirmek için gelecek hafta daha net söylemek mümkün. Farklı bir tedbir olursa bunu öneri olarak almış oluruz. Şu an yeni bir kısıtlama için eken olduğunu, gelecek hafta bu konuyla ilgili salgının seyri belirleyecek. Şu an için alınan kararların, uygulanan kısıtlamaların erken dönemde de olsa yer yer sonuç verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

İstanbul vaka sayısının azaldığı, hastanelerde poliklinik yükünün azaldığı ama hastanelerde yatan ve yoğun bakım yükünün arttığı il. Gelecek hafta hastane yükünün azaldığını da görmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Yılbaşında 4 günlük kısıtlama gelecek mi?

Yılbaşıyla ilgili, yılbaşı gecesi dahil olmak üzere kısıtlamaya tabi. Ama gün sayısının artıp artmama durumunu gelecek hafta sonuçların ve salgının seyri belirleyecek. Ama gecenin zaten kısıtlama içerisinde olduğunu söylemek istiyorum.

Kitlesel bağışıklamada antikor testi yaparak yapılmasının uygun olmadığını biliyoruz. Kimlere yapılmayacağını belirlemek önemli. 18 yaş altı, gebeler ve muhtemelen son 4-6 ay içerisinde geçirmiş olanlar haricindeki kişilere yapılmasını planlıyoruz.