Yaşam Yılda 1,5 milyar lira çöpe gidiyor

Yılda 1,5 milyar lira çöpe gidiyor

Paylaş
Yılda 1,5 milyar lira çöpe gidiyor

Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İbrahim Ağmil, israf edilen 2,1 milyar ekmekle yılda bir milyar 546 milyon liranın çöpe gittiğini söyledi

Akçakoca Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Şube Müdürü İbrahim Ağmil, israf edilen 2,1 milyar ekmekle yılda bir milyar 546 milyon liranın çöpe gittiğini belirterek, "İhtiyaçtan fazla fırınların birleştirilmesi ve üretimlerinin kontrol atında tutulması gerekir" dedi. Ağmil, TMO’nun büyük boyutlara ulaşan ekmek israfını önlemek amacıyla başlattığı kampanyanın kanayan yaraya parmak bastığını söyledi. "İsraf edilen aslında çiftçilerin alın teri, el emeği" diyen Ağmil, ekmek israfı ile milli servetin önemli bir kısmının heba edildiğini savundu.

Haberin Devamı

Ağmil, ekmeklerin ihtiyaçtan fazla üretildiğine dikkati çekerek, "Evlere ihtiyaç fazlası ekmek alımı, ekmek fiyatlarının ucuz olması, israfı önlemede bilgisizlik gibi nedenlerden dolayı günde 6 milyon ekmek israf ediliyor. Bu nedenle israfı önlemek için ihtiyaç fazlası ekmeği almamamız, küçük dilimlerle sofraya oturmamız, kalan ekmekleri değerlendirmemiz gerekir" diye konuştu.

"BÖLGESEL İSRAF, BÜTÇENİN 6 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE''

Kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü anlatan Ağmil, Adapazarı, Bartın,Zonguldak, Düzce ve Bolu illerinde önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Ağmil, "Bölgesel olarak yapılan israf, Düzce İl Özel İdaresi’nin bütçesinin 6 katı büyüklüğünde. O nedenle bu işin kanuni yönü üzerinde çalışılması gerekiyor. Yeni açılacak fırınlar, en azından ihtiyaçlı bölgelerde açılması gerekir. İhtiyaçtan fazla fırınların birleştirilmesi ve üretimlerinin kontrol atında tutulması gerekir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"İsraf edilen 2,1 milyar ekmekle yılda bir milyar 546 milyon lira çöpe gidiyor" diyen Ağmil, ekmek israfının önlenmesiyle 80 hastane, 500 yurt, 500 okul ve 500 kilometre duble yol ile 162 bin asgari ücretliye maaş ödenebileceğine dikkati çekerek, ekonomik kaybın en aza indirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AA