Siyaset Yıldız: Ermenek için önerilere açığız
Paylaş
Yıldız: Ermenek için önerilere açığız

7 gün geçmiş olmasına rağmen işçilere ulaşılamayan Karaman Ermenek'te çalışmaları takip eden Bakan Yıldız, her türlü öneriye açık olduklarını söyledi

Ermenek'te maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşmak için yürütülen çalışmalar 7'inci güne girdi. 'Bazı işçilere ulaşıldı' iddiaları üzerine olay yerinde tansiyon yükselmişti.

Haberin Devamı

'İşçilerin bir kısmına ulaşıldığı' iddiasının doğru olmadığını dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, aileleri üzmemek için bu tür dedikodulara yer vermemek gerektiğini söyledi.

Madenin tabanında su sızıntısının devam etmediğini söyleyen Bakan, madende kalan su ve çamurun hacminin 2 bin 500 ton olduğunu açıkladı.

Bakan Yıldız, "Bize bu madendeki çalışmaları hızlandırmak ve etkili hale getirmek için tavsiyede bulunmak isteyen varsa önerilere açığız" dedi.

OKSİJEN MASKELERİYLE ÇALIŞIYORLAR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, madenin içindeki suların büyük bölümü tahliye edildi. Tahliye için kullanılan hortumlar ocak dışına çıkarıldı. Ocak dibindeki sulu çamurun boşaltılması için ise çamur pompaları kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Su ve çamurun çıkarıldığı alanda tahkimat çalışması da devam ediyor. Ocak yakınlarındaki marangoz atölyesi, 24 saat durmaksızın çalışıyor. Burada tomruklardan çıkarılan keresteler tahkimat işlemi için ocağa indiriliyor.

Arama kurtarma çalışmalarını yürüten Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) tahlisiye ekibi ocak içinde oksijen seviyesinin zaman zaman kritik seviyenin altına inmesi nedeniyle oksijen maskeleriyle çalışıyor.

Ocak çevresinde ise madenci ailelerinin bekleyişi devam ediyor. Fenalık geçiren bazı madenci yakınlarına ambulanslarla oluşturulan sağlık birimi ve psikososyal ekipler tarafından müdahale ediliyor.

AFAD, "Nefeslik bölgesi üst maden girişi, ikinci girişte" çamur çekmek için gelen pompanın yerleştirilmesi için hazırlık yapıldığını", "desandre bölgesi alt maden girişinden, birinci girişten" ise 8 saatlik sürede 10,5 vagon hafriyat çıkarıldığını ve 5 vagon tahkimat malzemesi indirildiğini açıkladı.