Siyaset Yıldız Teknik Üniversitesi sanıklarına 15’er yıla kadar hapis istemi
Paylaş
Yıldız Teknik Üniversitesi sanıklarına 15’er yıla kadar hapis istemi

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde açığa alınan, aralarında profesörlerin de bulunduğu 12’si tutuklu 22 sanık hakkında mütalaasını açıklayan savcı, tüm sanıklar hakkında "Terör örgütü üyeliği" suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talep etti. Sanıklar arasında, Erdoğan'ın başına silah dayandığı sahneler içeren 'Uyanış' filmi yönetmeninin yakalandığı evin sahibi Yrd. Doç. Dr. Fatih (Fetullah) Karabiber de var

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan 'Reis' filminin yapımcısı ve "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı’nın evinde 13 Temmuz 2017’de yakalanan ve mahkeme kararıyla ismini değiştiren Yrd. Doç. Dr. Fatih (Fetullah) Karabiber’in de bulunduğu, 22 sanık hakkında, "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.


ERDOĞAN'IN BAŞINA SİLAH DAYANDIĞI SAHNE BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ


15 Temmuz gecesini anlatan 'Uyanış’ filmi, fragmanında Erdoğan'ın başına silah dayanan görüntülerden sonra büyük tepki almıştı.

Ali Avcı'nın yapımcılığını yaptığı ‘Reis' ise Türkiye'de 331 salonda gösterime girmiş ve filmi 67 bin 580 kişi seyretmişti. Erdoğan'ın filmi izlemeye gitmemesi de gündem konusu olmuştu.


Reis filminin yapımcısına FETÖ üyeliğinden gözaltı!

"ÖRGÜT ABİLERİ"


Mütalaada, "Üniversitelerde, değişik alanlarda akademik olarak görev yapan örgüt mensuplarının, örgüt tarafından mahrem yapılar sayılan, askeri ve polis okullarında, akademilerindeki öğrencilere, orduda görev yapan subay ve astsubaylara, emniyet teşkilatında görev yapan polis memurları ve amirlerine, hakim ve savcılarına, MİT görevlilerine örgüt hiyerarşisi içerisinde, hücre tipi dikey bir yapılanmayla gizlilik içerisinde örgütsel eğitim ve talimat veren abiler oldukları anlaşılmıştır" denildi.

Mütalaada, şüphelilerin Bylock kullanıcısı oldukları, FETÖ’nün talimatı ile TMSF’ye devredilmeden önce Bank Asya’ya yüksek miktarda paralar yatırdıkları ifade edildi.

DHA

Haberin Devamı