Yaşam Yılın son film festivali ile randevunuz var

Yılın son film festivali ile randevunuz var

Paylaş
Yılın son film festivali ile randevunuz var

Dünya sinemasının en seçkin örnekleri, 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde bir araya geliyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 19. kez sinemaseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalin bu yıl en çok dikkat çeken seçkileri; Günümüz İspanyol Sineması ve Gastronomik Devrim. Randevu İstanbul, bundan böyle her yıl farklı bir ülkenin sinemasına odaklanmayı planlıyor. Sinema sanatının ve sinema endüstrisinin gelişimini farklı coğrafyalar özelinde takip etme fırsatı sunacak bu bölümün bu yılki konuğu ise İspanya. 2016'da İspanya'da gösterime girmiş en iyi İspanyol filmlerinden oluşan seçki köklü bir gelenekten güç alarak geleceğe uzanan İspanyol sinemasınının bugününe ayna tutacak.

Festivalin bir diğer yeni seçkisi Gastronomik Devrim. Bu yeni seçki, festivalde dünya gastronomi gündeminin nabzını tutmaya hazırlanıyor. Dünyada 2016'nın en fazla ilgi gören ve en çok tartışılan gastronomi filmlerinin yer aldığı seçkide kendi ülkelerinde birer mutfak devrimi yaratarak birer dünya yıldızı olan şeflerin gerçek hikayelerini anlatan filmler ağırlıkta. Farklı kültürlerin gelenekten geleceğe uzanan mutfak kültürleri üzerine çok özel birer sinema deneyimi sunan bu seçkideki filmlerin Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu büyük mutfak hareketine ilham vermesi ve katkıda bulunması bekleniyor.

Haberin Devamı