Bilim - Teknoloji Yılların logosu değişti!
Paylaş
Yılların logosu değişti!

Cep devi, uzun yıllardır kullandığı logosunu resmi olarak değiştirdi! İşte o dev ve yeni logo...

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Google bünyesine katılan Motorola Mobility, yıllardır kullandığı logosunu değiştiriyor. Chicago'da düzenlenen bir teknoloji konferansında ortaya çıkan yeni logo, büyük ağabey Google'ın bildiğimiz sade tasarımından etkiler taşıyor.

Haberin Devamı

Hatırlayacağınız üzere Motorola'nın eski logosunda, kalın ve büyük harfler kullanılıyordu. Yeni logo tasarımındaysa çok daha ince ve küçük harfler kullanılmış. Firma imajıyla bütünleşmiş olan klasik "M" tasarımıysa aynen olduğu gibi korunmuş. Ancak resimden de görüleceği üzere M'nin etrafına renkli bir halka yerleştirilmiş. Logo'nun altındaysa "a Google company" (bir Google şirketi) ifadesi yer alıyor.

Firma imajında ve kullanıcı algısında değişiklik yapmak amacıyla tasarlanan yeni logonun, tamamen Amerika'da üretilecek ve Google etkisinin en yoğun hissedileceği Motorola modeli olan X Phone piyasaya sürülmeden gelmesi anlamlı. Motorola ve dolayısıyla Google'ın amacı, marka tanınırlığına zarar vermeden iki firma arasındaki bağlantıya işaret edecek bir imaj oluşturmak.

Haberin Devamı

Resimlerle: Çin işi Motorola Droid işte böyle olur...

Kaynak: CHIP Online