Gündem Yine bir rögar vahşeti!

Yine bir rögar vahşeti!

Paylaş
Yine bir rögar vahşeti!

İstanbul'da 2007 yılında ağzı kontrplakla kapatılan rögara düşen 5 yaşındaki Dilara Dumru ve Antalya'da evlerinin arkasında açık bırakıla foseptik çukuruna düşün 8 yaşındaki Aslı'dan sonra şimdi de Şanlıurfa'da 12 yaşındaki Fehime Ay rögar kurbanı oldu

Konuklu Beldesi'ndebulunan ilköğretim okulunda öğrenim gören Fehime Ay, amcasının kızı Fatime ile birlikte ders çıkışı eve dönmek üzere yola çıktı. Yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki evlerine yürüyerek giden iki kız çocuğu, yolu yarıladıkları sırada önlerine çıkan bir attan korkup, mısır tarlasına doğru koşmaya başladı.

Haberin Devamı

Koşan iki kız çocuğundan Fehime, fark edemeyerek tarlada logar kapağı açık unutulan bir metre genişliğindeki kuyuya düştü. Amcasının kızının kuyuya düştüğünü gören Fatime Ay, tarlada çalışan yakınlarına seslenerek yardım istedi.

ÇIĞLIKLAR ÜZERİNE KOŞTULAR

Küçük kızın çığlıkları üzerine kuyunun yanına gelen köylüler, 3 metre derinliğindeki kuyuda küçük kızı göremeyince, akıntıya kapıldığını anlayarak güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine; olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sivil savunma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Tarlaya gelen ekipler, yaptığı incelemede küçük kızın akıntıyla sürüklendiğini belirleyerek, suyun akış güzergahı üzerindeki kuyuları inceledi.

TOZLU YOLDA SEFERBER OLUNDU

Haberin Devamı

Bunun üzerine kuyu sularının aktığı dereye giden güvenlik güçleri ve vatandaşlar, suyun akış yönüne doğru ilerlemeye başladı. Küçük kızın akıntıyla sürüklendiğini ve güzergah üzerindeki çalılara takılabileceği düşüncesiyle, onlarca kişi dere boyunda koşarak Fehime'yi görmek için çabaladı.

Küçük kızın bulunması için onlarca kişi, dere boyunca tozlu yolda zaman zaman araçlarıyla, zaman zaman da durmadan koştu. Küçük kız kimi zaman görüldüğü derede tutulmak istenirken, vatandaşların çabası sonuç vermeyince akıntıyla sürüklenmeye devam etti.

3 SAAT SONRA BULUNDU

Yaklaşık 3 saat süren koşu sonunda küçük kız, düştüğü yerden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta Hancağız Köyü yakınlarında görüldü. Beline halat bağlanan bazı kişiler indiği derede küçük kıza ulaşıp, dışarı çıkardı. Baygın halde sudan çıkarılan ve nabzının attığı belirlenen Fehime, ambulans ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi. Ancak hastaneye getirilen Fehime Ay, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

ARAPÇA AĞITLAR

Küçük kızın kuyuya düştüğü haberini duyan yakınları Arapça ağıtlar yakarak geldikleri tarlada gözyaşlarına boğuldu. Tarlada bulunan tüm kuyuların, logar kapaklarının bulunmadığını ifade eden Fehime'nin yakınları, "Bugüne kadar kuyulara onlarca hayvanımız düşüp, telef oldu. Defalarca yetkililere kuyuların logar kapaklarının takılmasını, kapatılması için müracaat ettik ama hiç sonuç alamadık. Sonunda küçük Fehime kurban gitti" diye sitem etti.

Haberin Devamı

Küçük Fehime'nin ölüm haberi ile yasa boğulan ve hastane bahçesinde ağıt yakan ailesi yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Ali LEYLAK / ŞANLIURFA / DHA