Gündem Yine öldürüldü!

Yine öldürüldü!

Paylaş
Yine öldürüldü!

Burdur'da bir vaşak av tüfeğiyle vurulmuş halde bulundu. Vaşağı tavşan zannederek vurduğunu söyleyen kişiye 7 bin 310 lira para cezası uygulandı. Burdur'da geçen ay yine bir vaşak silahla vurulmuştu

Yapılan aramada bir vaşak, av tüfeği ile vurulmuş halde bulundu. Ekipler çevrede yaptıkları araştırmada vaşağın mermer ocağında çalışan 29 yaşındaki H.D. tarafından vurulduğunu belirledi. D. ise önce kendisinin vurmadığını öne sürdüğü vaşağı daha sonra tavşan zannederek vurduğunu kabul etti.

Haberin Devamı

D’ye tazminat olarak 6 bin lira, avcılık belgesi olmadan avlandığı için 437 lira, koruma altındaki hayvanı avlamaktan, avlanma süreleri dışında ve ava yasak alanda avlanmaktan da 291’er lira olmak üzere 7 bin 310 lira para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen ay da bir vaşağın av tüfeği ile vurulduğunu hatırlattı.

Hem kurum hem de insan olarak bu tür olaylara çok üzüldükleri dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gerekirse köy köy dolaşmalı, vatandaşları bilgilendirmeliyiz. ’Banane’ dememeliyiz. Hata yapanları uyarmalı ve eleştirmeli, en önemlisi eğitmeliyiz. Bugünün çocuklarına doğa ve hayvan sevgisini aşılayabilirsek, yarının gençleri ve büyüklerinden bugünkü yanlışları daha az görmüş oluruz. Bu konuda kurumlara, ailelere büyük iş düşüyor."

Haberin Devamı

AA