Gündem Yine yağmur geliyor

Yine yağmur geliyor

Paylaş
Yine yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürdüğü, yurdun büyük bölümünde yağış beklendiğini açıkladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Ankara'nın kuzey çevreleri, Kastamonu, Kocaeli, Karabük, Sinop, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis, Iğdır ve Van çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kütahya, Eskişehir'in kuzey çevreleri, Bolu, Çankırı ve Çorum, akşam saatlerinden itibaren Samsun ve Amasya, gece saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri'nin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların öğle saatlerinden itibaren Sinop ile Kastamonu'nun doğu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Marmara ve Batı Karadeniz'de 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

SEL VE SU TAŞKINI UYARISI

Sinop ile Kastamonu'nun doğu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.