Vitaminler vücudumuz için olmazsa olmaz yapı taşlarındandır. Vitaminlerin çoğul kısmı besinler tarafından vücudumuza alınır. Sebze ve meyveler bu besinlerin başında gelir. Peki, sebze ve meyvelerden vitaminleri daha nitelikli alabilmemiz için nelere dikkat etmemiz gerekir? Vitaminlerin çoğu vücut tarafından yapılamadığı için besinlerimizle alınması gerekmektedir. Bu besinlerin bir kısmı çiğ olarak, bir kısmı da belirli pişirme süreçlerinden geçerek soframıza gelir. Bu hazırlama ve pişirme süreçleri esnasında oluşabilecek vitamin kayıpları insan sağlığını yakından ilgilendirmektedir.
Yiyeceklerin besin değerlerini öldüren mutfak alışkanlıkları

Yiyeceklerden aldığımız vitaminler sağlığımız için son derece önemli, ancak hepimizin alışkanlıkla yaptığımız bazı mutfak hataları bu vitaminlerin kaybolmasına yol açıyor; böylece besinlerden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, besinlerin vitamin değerlerinin nasıl korunması gerektiği ile ilgili önerileri var...
25 Ekim 2018, Perşembe 09:03 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

