Ekonomi YKM'den sonra eski yer dar geldi

YKM'den sonra eski yer dar geldi

Paylaş
YKM'den sonra eski yer dar geldi

Rekabet Kurumu'nun devrini onayladığı YKM'den sonra, Boyner Büyük Mağazacılık 8000 metrekarelik yeni ofisine geçmek için çalışmalarını sonlandırıyor

Rekabet Kurumu geçen günlerde aldığı bir karar ile Boyner Büyük Mağazacılığın YKM’nin çoğunluk hissesini devralmasına izin verdi. Bu satın alma işleminden sonra Boyner Büyük Mağazacılık Maslak USO Center’da esktiden NTV’nin oludğu 8000 metrekarelik bir alana taşınacaklarını açıkladı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Boyner Büyük Mağazacılık’ın CEO’su Aslı Karadeniz daha büyük bir çalışma alanına taşınacaklarını ifade ederek, “ YKM çalışanlarının da aramıza katılmasından doğacak sinerji ile sosyal alanları ile yeni fikirler üretmeye müsait bir ortama taşınıyoruz” dedi.

Yeni ofis 8000 metrekare
Ofisin Maslak USO Center’da olacağının bilgisini veren Karadeniz, “Ofisimizin aynı zamanda yeşil ofis olmasını arzu ediyoruz, bu amaçla bina tefrişi ve tesisatı çevre dostu ekipmanlarla yapılacak. Mevcut ofisimiz 4 bin metrekareydi, yeni merkezimiz ise 8 bin metrekare alana sahip. İşimizin yeni haline yakışacak bir mekân olacak” dedi.

Boyner Büyük Mağazacılık geçen şubat ayında 190 milyon TL bedel ile YKM’nin yüzde 63 çoğunluk hissesini satın almış, fakat Rekabet Kurumu bu satın alma hakkında soruşturma başlatmıştı. Perşembe günü Rekabet Kurumu yaptığı bir açıklama ile satın almanın devrinin gerçekleşmesine izin verdiğini açıkladı.

Bunun üzerine YKM hissedarları Saruhan Tan tekelleşmeye yol açtığı iddiası ile İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı. Tan rekaber kurulunun tekele yol açan bir karara imza attığını söyleyerek, soruşturma süresinin kısa sürdüğüne de dikkat çekti Tan, “YKM ile ilgili nihai inceleme 2 ay gibi kısa bir sürede ve konuyla ilgili sözlü savunma ya da raporlarımız dikkate alınmadan tamamlandı. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz” dedi.

Radikal

Haberin Devamı