Ekonomi YKM'nin satışına izin verildi

YKM'nin satışına izin verildi

Paylaş
YKM'nin satışına izin verildi

Rekabet Kurumu, YKM'nin çoğunluk hisselerinin Boyner Büyük Mağazacılık'a satışına izin verdi

Boyner Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Rekabet Kurumu, YKM Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi AŞ'nin yüzde 63 oranındaki çoğunluk hissesinin Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'ye satışını öngören ve şubat ayında taraflar arasında imzalanan hisse devri sözleşmesine izin verdi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Boyner Büyük Mağazacılık AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Aslı Karadeniz, Rekabet Kurumu kararını değerlendirirken, iki köklü markanın güçlerini birleştiren bu adımla perakende sektörünün yeni ve büyük bir ivme kazanacağını belirtti.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner de perakende sektörünün en köklü markalarından birinin Boyner Büyük Mağazacılık AŞ ile güçlerini birleştirmesinden ve gruba katılmasından çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu arada verilen bilgilere göre, satış işleminin tamamlanmasıyla YKM markasının yüzde 50 hissesi de Boyner Büyük Mağazacılık AŞ'nin olacak. Ancak, her iki marka da korunacak ve iki markanın en iyi uygulamaları aynı şekilde sürdürülecek.

Haberin Devamı

Mağaza sayısını bu birleşmeyle ikiye katlayan Boyner Büyük Mağazacılık, hizmet verdiği il sayısında 39'a, yerleşim sayısında ise 49'a ulaşacak.