Ekonomi YKM'nin tamamı satıldı

YKM'nin tamamı satıldı

Paylaş
YKM'nin tamamı satıldı

Boyner Mağazacılık çoğunluk hissesine sahip olduğu YKM'nin geri kalan yüzde 37'lik hissesini 100 milyon TL'ye satın aldı

Böylece Boyner YKM'nin şirket ve marka olarak tamamına sahip oldu. Boyner daha önce YKM'nin yüzde 63'ünü 190 milyon TL'ye satın almıştı. YKM'nin tamamı 290 milyon TL'ye Boyner'e satılmış oldu.

Boyner YKM’nin tamamını satın aldığını açıkladı. YKM'de yüzde 63 hisseye sahip Boyner geri kalan yüzde 37'lik hisseyi de Tan ailesinden satın aldı. Boyner'den yapılan açıklamaya göre geri kalan yüzde 37’lik hissesi ve marka haklarının bakiye yüzde 50’sini toplam 100 milyon TL karşılığında satın aldı.

Boyner YKM'nin yüzde 63'ünü 190 milyon liraya satın almıştı. Böylece Boyner şirketin ve markaların yüzde 100’üne 290 milyon TL karşılığında sahip oldu.

Boyner YKM’nin yüzde 63 oranındaki hissesini Şubat 2012’de satın almış, söz konusu işlem Ağustos 2012’de Rekabet Kurumu tarafından onaylanmıştı.

İLK SATIŞA İTİRAZ ETMİŞLERDİ

Boyner Büyük Mağazacılık’ın YKM hisselerinin yüzde 63’ünü ve YKM Pazarlama'nın yüzde 20.62’sini satın almasına, şirketin diğer büyük ortağı Tan Ailesi itiraz etmişti. Tan ailesi kendilerinin rızası alınmadan Boyner'e hisse satımı yapılmasına sitem etmiş, satışta rol oynayan dev fon Citi Group ve Credit Suisse'i eleştirmişti. Ancak sonrasında taraflar YKM'nin geri kalan hisseleri için masaya oturdu ve YKM'nin tamamının satılmasına ilişkin sürecin önü de açıldı. Bugün yapılan açıklamayla bu süreç de tamamlanmış oldu.

CEM BOYNER: TÜM TARAFLAR İÇİN HUZURLU BİR FORMÜL OLDU

Konuyla ilgili bilgi veren Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner; “Söz konusu satın almanın, tüm taraflar için mutlu ve huzurlu bir formül olduğunu düşünüyorum. YKM, köklü geçmişi, yıllara dayanan tecrübesi ve ülke genelindeki yaygınlığı ile Türk perakende sektörünün en değerli markaları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz son bir yılda da Boyner Büyük Mağazacılık ve YKM’nin, birbirini kusursuz bir şekilde tamamladığını gördük, Konsolide yıl sonu cirosu 1,5 milyar TL’ye yaklaşacak bu dev şirketin önümüzdeki dönemde de müthiş sonuçlara ulaşacağına inanıyorum. Bu sinerjiden en kazançlı çıkan ise ‘koşulsuz müşteri mutluluğu’ anlayışıyla hizmet vermeye devam edeceğimiz müşterilerimiz olacak.” dedi.

Haberin Devamı