Gündem YKS ek tercihleri ne zaman? Üniversite ek tercihleri başladı mı?

YKS ek tercihleri ne zaman? Üniversite ek tercihleri başladı mı?

Paylaş
YKS ek tercihleri ne zaman? Üniversite ek tercihleri başladı mı?

Üniversite kayıtları üç gün önce sona erdi. Şimdi on binlerce kişi ek yerleştirme için ÖSYM'den gelecek habere kilitlenmiş durumda... Peki, YKS ek tercihleri ne zaman?

Üniversite kayıtları 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Kayıtların tamamlanmasıyla birlikte tercihler sonrası bir üniversiteye yerleşemeyen üniversite adayları için yeni bir süreç başlayacak. On binlerce kişi nefeslerini tuttu ek tercih işlemlerinin başlamasını bekliyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE EK TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme başvuru tarihi için henüz resmi bir açıklama yok.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

Haberin Devamı