Gündem YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Son durum...

YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Son durum...

Paylaş
YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Son durum...

Üniversiteye yerleşemeyenler için her sene olduğu gibi bu senede ek yerleştirme fırsatı doğdu. Üniversite adayları boş kontenjanlar için deyim yerindeyse birbirleriyle yarıştı ve başvurularını 20 Eylül'de tamamladı. Başvuruların ardından her zaman olduğu gibi sonuçlar araştırılmaya başlandı ve 'YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna yanıt arandı.

'YKS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?' On bimlerce kişi bu soruya yanıt arıyor. 20 Eylül'de sona eren başvuruların ardından gözlerin çevrildiği nokta ÖSYM oldu. Üniversite adayları sabırsızlıkla sonuçları beklerken herhangi bir duyuru yapılıp yapılmadığını kontrol etmek için resmi siteyi günbe gün takip ediyor.

Haberin Devamı

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS bu yıl ilk kez düzenlendi. Geçen sene ÖSYS ek yerleştirme başvuruları 25 Ağustos - 5 Eylül tarihinde alınmış sonuçları ise 1 hafta sonra 12 Eylül'de açıklanmıştı. Bu yıl ise gözler ek yerleştirme sonuçları için 27 Eylül'de...

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Haberin Devamı