Gündem YKS ek yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak?

YKS ek yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak?

Paylaş
YKS ek yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak?

Geçen yıl ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarının, başvuruların ardından 1 hafta sonra açıklanması, boş kontenjanlara yerleşmek isteyen üniversite adaylarının yarın için umutlanmasına neden oldu. İşte YKS ek yerleştirme sonuçları hakkındaki detaylar...

YKS ek yerleştirme sonuçları yarın mı açıklanacak? On binlerce aday, bu sorunun cevabı hakkında bilgi edinmek istiyor. Geçen yılki süreci ele aldığımızda veriler 27 Eylül'ü işaret ediyor.

Haberin Devamı

YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLAR

YKS bu yıl ilk kez düzenlendi. Geçen sene ÖSYS ek yerleştirme başvuruları 25 Ağustos - 5 Eylül tarihinde alınmış sonuçları ise 1 hafta sonra 12 Eylül'de açıklanmıştı. Bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında alınan ek yerleştirme başvuruları sonrası ise gözler 27 Eylül'de...

NE KADAR BOŞ KONTENJAN VAR?

Devlet, vakıf, KKTC ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarında toplam 128 bin 508 kontenjan boş kaldı. Dört yıllık lisans bölümlerinde 484 bin kontenjana 395 bine yakın aday yerleşti, 89 binden kontenjan boş kaldı. Önlisansla birlikte boş kontenjan sayısı 128 bini geçti.

ÖNCEKİ YIL 51 BİN ÖĞRENCİ EK TERCİH İLE YERLEŞTİ

Geçtiğimiz yıl 373 bin olarak açıklanan ek tercih kontenjanlarına, 51 bin öğrenci yerleşirken 322 bin kontenjan boş kaldı. Boş kalan kontenjanların 110 bini lisans, 211 bini ise ön lisans alanında yer aldı.

Haberin Devamı

YÜKSEKOKULLAR BOŞ KALDI

Bu yılki normal yerleştirme döneminde en büyük kontenjan boşlukları yüksekokullarda oldu. Moda tasarımı, pazarlama, muhasebe bilgi sistemleri ile uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi gibi birçok alan yüzde 10’un altında kaldı.

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULUYOR?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.