Gündem YKS geç başvuruları nasıl yapılır? Geç başvuru tarihi ne zaman ve ücreti ne kadar?

YKS geç başvuruları nasıl yapılır? Geç başvuru tarihi ne zaman ve ücreti ne kadar?

Paylaş
YKS geç başvuruları nasıl yapılır? Geç başvuru tarihi ne zaman ve ücreti ne kadar?

YKS başvuruları dün itibarıyla sona erdi. Şimdi başvuru yapmayı kaçıranlar veya fikrini değiştirip başvuru yapmak isteyenler için geç başvuru süreci başladı. Şimdi üniversite adaylarının kafasında 3 soru bulunuyor: YKS geç başvuruları nasıl yapılır?, Son gün ne zaman ve sınav ücreti ne kadar?

YKS normal başvuruları 12 Şubat-6 Mart tarihlerinde yapıldı. Dün büyük bir yoğunluk yaşanırken başvuruyu kaçıranlar veya son anda karar değiştirip üniversite okumak isteyenler şimdi geç başvuru için ayrıntıları araştırıyor.

Haberin Devamı

YKS GEÇ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

YKS geç başvuru tarihi 19 Mart olarak belirlenirken her bir oturum için ücret 75 TL olarak belirlendi.

GEÇ BAŞVURU GÜNÜNDE OTURUM EKLEME İŞLEMİ

12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında YKS’ye başvuran ancak, TYT ve/veya AYT ve/veya YDT’ye girmek istemediği için ilgili oturumlara ait seçenekleri işaretlemeyen adaylar, geç başvuru gününde (19 Mart 2019 tarihi) bu oturumlara girmek için başvuru yapabilecekler ve geç başvuru sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabileceklerdir.

12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında YKS’nin herhangi bir oturumuna başvuru yaparak sınav ücretini yatıran adaylar, sistemde kayıtlı oturum bilgilerini geç başvuru gününde değiştiremeyeceklerdir.

Haberin Devamı

12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında 2018-TYT puanım 200 ve üzeridir, 2019-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2018-TYT puanımı kullanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyerek başvuru ücretini yatıran adaylar, geç başvuru gününde bu bilgisini değiştirerek YKS oturumları için başvuru yapabileceklerdir. Bu adaylar, yatırmış oldukları başvuru ücreti ile seçmiş oldukları YKS oturumunun geç başvuru günü sınav ücreti arasındaki farkı sınav ücreti olarak süresi içinde yatırabileceklerdir.

12 Şubat-6 Mart 2019 tarihleri arasında 2019-YKS başvurusunu yapmayan adaylar, geç başvuru gününde (19 Mart 2019 tarihinde) 2019-YKS başvurularını yapabileceklerdir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, geç başvurunun yapıldığı gün (19 Mart 2019 tarihinde) ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenmelidir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.