Gündem YKS giriş belgesi açıklandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanıyor?

YKS giriş belgesi açıklandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanıyor?

Paylaş
YKS giriş belgesi açıklandı mı? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanıyor?

YGS ve LYS'nin kaldırılmasının ardından bu yıl üniversite adayları ilk kez YKS'ye girecekler. İki oturumlu Sınav, 30 Haziran - 1 Temmuz arasında gerçekleşirken sınav giriş belgelerinin açıklanması sabırsızlıkla bekleniyor. Milyonlarca aday sınav giriş yerlerini öğrenmek istiyorlar.

Bu sene ilk kez gerçekleşen olan yeni üniversite sınav sistemi YKS'ye çok az bir süre kaldı. Sınava adaım adım yaklaşılırken üniversite adaylarını heyecan sarmış durumda... Seçim sonrasına alınan YKS'nin sınav giriş belgesi ise sabırsızlıkla bekleniyor.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYT, 30 Haziran 2018 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecek. AYT, 1 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek. YDT, 1 Temmuz 2018 Pazar günü yapılacak. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek. Sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı hakkında ise henüz net bir tarih ve duyuru yok. Sınav giriş belgeleri genel olarak sınavdan 10 gün önce açıklanıyor. Buna göre 2 gün içinde sınav giriş yerlerinin açıklanması bekleniyor.

ADAYLAR SINAVA GİRERKEN NELERİ YANINDA BULUNDURMAK ZORUNDADIR?

SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır.

Haberin Devamı

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar, internetten yenisini edinebileceklerdir.

Haberin Devamı

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

Daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS KILAVUZU