Gündem YKS tercih sonuçları açıkladı! Peki YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

YKS tercih sonuçları açıkladı! Peki YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

Paylaş
YKS tercih sonuçları açıkladı! Peki YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?

YKS tercih sonuçları saat 12.00'de ÖSYM tarafından açıklandı. Kurum yaptığı açıklamada "2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2019-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır." diye belirtti. Sonuçları inceleyenler ve herhangi bir üniversiteye yerleşemeyenler şimdi ek yerleştirme tarihlerini araştırıyor.

YKS tercihleri 23-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. ÖSYM 8 gün sonra YKS tercih sonuçlarını açıkladı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte ÖSYM'de büyük bir yoğunluk oluştu. Açıklanan rapora göre doluluk oranı ise yüzde 91,36 olurken boş kontenjan sayısı 71 bin 233 oldu. Şimdi boş kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri başlayacak.

Haberin Devamı

Şimdi herhangi bir üniversiteye yerleşemeyenler "YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman?" sorusuna cevap arıyor.

YKS TERCİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK YERLEŞTİRME TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

YKS ek yerleştirme tercihleri hakkında ÖSYM'den yapılan bir açıklama yok. Geçen sene YKS tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanmış ek yerleştirme tercihleri 13 Eylül'de başlamıştı. Aradaki 13 günlük süre ele alındığında bu sene YKS ek yerleştirme tercihlerinin 19 Ağustos'ta başlaması bekleniyordu. Fakat Üniversite kayıtlarının 19-23 tarihleri arasında alınacak olması nedeniyle ek tercihlerin 26-30 Ağustos tarihleri arasında alınması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılabilecek.

Haberin Devamı

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.