Gündem YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Paylaş
YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Yerleştirme sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

YKS tercih sonuçları yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle üniversite adayları teyakkuzda ve ÖSYM'nin sitesi anbean takip ediliyor. KPSS Lisans ve ÖABT sonuçlarının erken açıklanması da beklentiyi daha artırıyor.

KPSS Lisans ve ÖABT sonuçlarının iki gün önceden açıklanması YKS tercih sonuçlarını bekleyen yüz binlerce adayı heyecanlı bir bekleyişe sürükledi. Adaylar aynı KPSS gibi YKS tercih sonuçlarının da erken açıklanabileceği ihtimaline karşı ÖSYM'nin sitesini sürekli olarak ziyaret ediyor. Fakat YKS tercih sonuçlarının erken açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yok.

Haberin Devamı

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, daha önce yaptığı bir açıklamada tercih sonuçlarının 31 Ağustos'ta açıklanacağını duyurmuştu. Özer'in Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmasıyla birlikte tercih sonuçlarının açıklanma tarihiyle birlite kafalarda soru işareti oluştu. Adaylar "Sonuç tarihi hala geçerli mi?" sorusunu soruyor. Öte yandan "YKS tercih sonuçları erken açıklanır mı?" konusunda ise ÖSYM'den net bir duyuru gelmiş değil.

YERLEŞTİRMELER ve KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

YKS sonuçlarının 31 Temmuz'da ilan edilmesini takiben öğrenciler AİS üzerinden üniversite ve bölüm tercihi yapmaya başlayacaklar. Yerleştirme sonuçları da ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresindeki Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden verilecek.

Haberin Devamı

Asıl yerleştirme sonuçlarının ilanından sonra da ek yerleştirme süreci başlayacak. Yükseköğretim programlarına kayıtlarda 3-7 Eylül arasında gerçekleştirilecek.

YERLEŞTRİRME SONUCUNA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Bu hesaba sınav ücretleri kesinlikle yatırılmamalıdır.). Dilekçe,

ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınır.