Spor Yobo gelmekten vazgeçti

Yobo gelmekten vazgeçti

Paylaş
Yobo gelmekten vazgeçti

'Şike ve Teşvik Soruşturması'nın odağında bulunan Fenerbahçe'nin futbol takımında ilk fire verildi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada büyük darbe alan Fenerbahçe Kulübü'nün futbol takımında da çözülmeler başladı.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün dün başlattığı şike operasyonu kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, eski yöneticilerden İlhan Ekşioğlu, muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, eski futbolculardan Cemil Turan ile sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri Emmanuel Emenike ve Sezer Öztürk gözaltına alınmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından transfer görüşmelerini tamamen askıya alan Sarı-lacivertli kulübe ilk kötü haber İngiltere'den geldi. Geçtiğimiz sezon Everton'dan kiralanan ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğunda önemli bir rol oynayan Nijeryalı futbolcu Joseph Yobo'nun, sarı-lacivertli ekibe gelmekten vazgeçtiği öğrenildi.

EVERTON'DA KALMAK İSTİYOR

Soruşturma sürecine kadar Türkiye'de son derece mutlu olduğunu belirten ve hemen her fırsatta Fenerbahçe'de oynamak istediğini söyleyen Yobo, soruşturma sürecinin ardından düşüncelerini bir kez daha gözden geçirme kararı aldı.

Nijerya Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapan tecrübeli futbolcunun, yeniden Everton'a dönmeye sıcak baktığı ve Fenerbahçe'nin yeni sözleşme teklifini reddetmeye hazırlandığı öğrenildi.

İngiliz medyasında çıkan haberlerde, Yobo'nun İngiliz kulübünün sezon öncesi hazırlık kampına katılabileceği de ifade edildi.

Haberin Devamı