Spor Yobo yerine Rolando

Yobo yerine Rolando

Paylaş
Yobo yerine Rolando

Aykut Kocaman'ın ısrarla istediği ve transferi için çok gizli çalışma yürütülen ismin Rolando olduğu ortaya çıktı

Yobo için Everton ile bir türlü anlaşamayan sarı lacivertliler aradığı savunma oyuncusunu Portekiz’de buldu. Kadroya katılacak isim, Portekiz futbolunda yeni neslin en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen savunma oyuncusu Rolando Jorge Pres da Fonseca.

Haberin Devamı

Yönetimin Portekizli’yi büyük oranda ikna ettiği ve bu transferi bir iki gün içinde açıklayabileceği öğrenildi. Porto ile yapılan görüşmelerde de anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Uzun bir süredir bu transfer için çalışan sarı lacivertliler, 1.90 m. boyunda ve 26 yaşında olan yıldız futbolcu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

BONSERVİS BEDELİ 15 MİLYON EURO

Fenerbahçe’nin anlaştığı Rolando’nun Avrupa transfer piyasasındaki bonservis bedeli 15 milyon Euro olarak gösteriliyor. Ancak sarı-lacivertlilerin bu transferi zorlu pazarlıklar sonrası bir miktar aşağı çektiği konuşuluyor.

Kesin rakamın resmi açıklama ile birlikte belli olması bekleniyor. Aykut Kocaman’ın listesine sürpriz olarak giren Rolando, 2012 Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz formasını giymiş ve başarılı futboluyla göz doldurmuştu.

Fenerbahçe savunmadaki sorunu ortadan kaldırdıktan sonra orta alana da yıldız bir isim transfer etmek için çalışmalara başladı.

Bu bölgeyi de takviye etmek isteyen sarı lacivertlilerin kısa bir süre sonra çok önemli bir isimle daha anlaşmaya varması bekleniyor. Yönetim transfer çalışmalarını Şampiyonlar Ligi Play-Off karşılaşmasına kadar bitirmek için çaba sarfedecek.

Haberin Devamı