Spor Yobo'ya şike suçlaması

Yobo'ya şike suçlaması

Paylaş
Yobo'ya şike suçlaması

İspanyol basını, Nijerya-Arjantin maçındaki şike iddiaları ile ilgili Fenerbahçeli Yobo'yu zan altında bırakan ifadelere yer veriyor

El Mundo, Nijerli hakem İbrahim Chaibou'nun 90+8'de çaldığı penaltıda Yobo'nun etrafında hiçbir rakip futbolcu bulunmamasına rağmen topa elle müdahale etmesine dikkat çekti.

FIFA'nın Nijerya'nın Arjantin'i 4-1 yendiği hazırlık maçıyla ilgili açtığı soruşturmada 90+8'de penaltı veren Nijerli hakem İbrahim Chaibou ile birlikte Joseph Yobo da suçlamalara hedef oldu. Özellikle İspanyol basını 90+8'de penaltıya sebebiyet verdiği için F.Bahçeli futbolcuyu zan altında bırakan yayınlar yapıyor.

PENALTIDAN SONRA GÜLÜYOR

İspanyol El Mundo Gazetesi, dünkü haberinde "Fenerbahçe'nin stoperi, etrafında hiç kimse olmamasına rağmen topa elle müdahale etti' ifadesini kullandı. Oysa görüntülerde Yobo'nun topla bilerek oynamadığı gözüküyor. Ceza alanı dışından atılan şutta Yobo kaleye giden topu engellemek isterken ayağından seken top bel hizasında eline çarpıyor.

Buna rağmen El Mundo, Yobo ve arkadaşlarının penaltıya göstermelik olarak itiraz ettikten sonra ironik bir gülümseme ile ceza alanı dışına çıktığına vurgu yaptı. FIFA, Nijerya-Arjantin maçında 86. dakikadan sonra 4.50 oran için oynanan 1.5 milyon Euro'nun üzerindeki canlı bahis üzerine şike soruşturması başlatmıştı.

Haberin Devamı