Yemek Yoğurtlu patates salatası tarifi: Yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır?

Yoğurtlu patates salatası tarifi: Yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır?

Paylaş
Yoğurtlu patates salatası tarifi: Yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır?

Patetesi her çeşidiyle yemeği sevenler için farklı bir alternatif daha var. Yoğurtlu patates salatası tarifi hem çok lezzetli hemde oldukça pratik bir tarif. Misafirlerinize ikramlık ne yapacağınız konusunda fikriniz yoksa yoğurtlu patates salatası tarifi için "yoğurtlu patates salatası tarifi, yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Misafirlerinize hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz ikramlık tarifi arıyorsanız yoğurtlu patates salatası tarifi tam size göre olacaktır. Eğer yoğurtlu patates salatası tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız ve yoğurtlu patates salatası tarifi arıyorsanız "yoğurtlu patates salatası tarifi, yoğurtlu patates salatası nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Yoğurtlu patates salatası tarifi

Yoğurtlu patates salatası malzemeleri

- 3 adet orta boy patates

- 3 tepeleme yemek kaşığı koyu kıvamlı yoğurt

- 1 su bardağı konserve bezelye

- 1 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı kuru nane

- 1 çay kaşığı pul biber

- Tuz

- Zeytinyağ

- Ceviz

Yoğurtlu patates salatası tarifi yapılışı

Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarıyla haşlayın. Ucu sivri bir bıçakla kontrol edin rahatlıkla giriyorsa haşlanmış demektir. Süzüp ılıyana kadar bekleyin ve kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Üzerine yoğurt, bezelye, tuz, nane, ezilmiş sarımsak, pul biber, zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın. Üstünü ceviz ve pul biberle süsleyip servis edin.