Gündem YÖKDİL artık ÖSYM’de… 7. YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

YÖKDİL artık ÖSYM’de… 7. YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Paylaş
YÖKDİL artık ÖSYM’de… 7. YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak?

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinesinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı tarihleri belli oldu. Peki, 7. YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

YÖK koordinesinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek YÖKDİL sınavı tarihleri belli oldu. 7. YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAVINI ARTIK ÖSYM YAPACAK

YÖK’ten yapılan açıklamada, alana özgü tek yabancı dil sınavı olan YÖKDİL’in geçen yıl Kurulun koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık ÖSYM tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında uygulanmaya devam edecektir.”

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 3 Kasım 2019 tarihinde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacak.

YÖKDİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YÖKDİL’in uygulanmasının ÖSYM’ye geçmesiyle birlikte başvurular da ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından yapılabilecek.

Haberin Devamı