Gündem Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız

Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız

Paylaş
Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, "Sadece son 3 gün içerisinde 138 bin kişi Türkiye sınırına geçti. Batıda, o gelişmiş ülkelerde, Avrupa ülkelerinde bırakın 138 bin kişiyi, bırakın 1,5 milyon kişiyi 500 kişi geçse batı ayağa kalkıyor" dedi

Bakan Elvan, Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ettikten sonra Öğretmenevi’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de herkesi saran ve herkesin hissettiği farklı bir atmosfer olduğunu söyledi. İnsanları saran heyecan, yüreklerde filizlenen umut ve yeniden oluşan bir öz güvenin olduğunu kaydeden Elvan, artık korkan, çekinen ve devletle mesafeli bir toplumun bulunmadığını, sıkıntısını rahatça ifade edebilen bir toplumun var olduğunu ifade etti.

"Türkiye o kardeşlerimize kucak açtı"

Suriye ve Irak’ta olan hadiseleri görmek gerektiğini anlatan Elvan, şöyle konuştu: "Oradaki mazlumlara kucak açan tek bir ülke var, o da Türkiye. Nerede olduğuna, hangi mezhepten geldiğine, hangi dinden bakmaksızın kim olursa olsun kucak açıyoruz. Sadece son 3 gün içerisinde 138 bin kişi Türkiye sınırına geçti. Batıda, o gelişmiş ülkelerde, Avrupa ülkelerinde bırakın 138 bin kişiyi, bırakın 1.5 milyon kişiyi 500 kişi geçse batı ayağa kalkıyor. Biz bunları ne yapacağız diyor ama Türkiye o kardeşlerimize kucak açtı." "Biz yüzyıllar beraber yaşadık, hep dayanışma içerisinde olduk, o dayanışma ruhumuz hep beraberdi" ifadesini kullanan Elvan, şöyle devam etti: "Ama birileri, bu ülkede huzursuzluk istedi. Birileri bu ülkenin güçlenmesini istemedi, kardeş kardeşi vursun dedi. Kavga etsinler dedi ve o tuzağa düşenler oldu. Türkiye, o sizin birlikteliğiniz, o sizin dayanışmanız ve bugüne kadar sağlamış olduğumuz ve bundan sonra sağlayacağımız o istikrar ve güven ortamı sayesinde inşallah bundan sonraki süreçte de çok önemli mesafeler kat edeceğiz. Güçlü Türkiye’yi, güçlü Siirt’i hep birlikte inşa edeceğiz." Elvan, İstanbul’da, Mardin’de ve Siirt’te de herkesin duygusu ve heyecanının aynı olduğunu dile getirerek, hedef olarak belirttikleri 2023 yılında Türkiye genelinde hedeflerine ulaşacaklarını aktardı. Elvan, "Türkiye’nin artış hızından çok daha hızlı bir şekilde, Siirt’in kişi başına düşen milli geliri artırmışsak o sizin bize verdiğiniz destek ve ötekileştirme politikalarına son vermemizden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Bu araçlar yol yapmak için burada"

İnsanların yasalara, anayasaya ve hukuka saygılı olması gerektiğine işaret eden Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sorunu birlikte çözeceğiz, eğer yasalarda bir problem varsa oturacağız, konuşacağız, tartışacağız ve birlikte çözeceğiz. Ama araçları yakmayacağız. Yol yapmak istiyorsak o araçları yakmayacağız. Son 4-5 ay içerisinde karayollarımıza ve müteahhitlerimize ait 8 araç yakıldı. Bu araçlar yol yapmak için burada, yol yapmak için gelen araçları eğer yakarsanız ben sizin aklınızda sizde bir art niyet ararım. Kusura bakmayın, yapmayacaksınız ve bu konuda da sizler engelleyeceksiniz." Bakan Elvan daha sonra Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Haberin Devamı

AA