Gündem Yola patlayıcı atan 3 polis için müfettiş istendi

Yola patlayıcı atan 3 polis için müfettiş istendi

Paylaş
Yola patlayıcı atan 3 polis için müfettiş istendi

Hakkari'de zırhlı bir polis aracından yol kenarına patlayıcı torpil attıkları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan 1 komiser ve 2 polis memuru için Valilik tarafından İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep edildi

Hakkari’de 15 Ocak 2015 tarihinde saat 23.00 sıralarında Keklikpınarı Mahallesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı zırhlı polis aracının hareket halindeyken araç içerisinden yol kenarına doğru patlayıcı torpil atılması ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Olayın ardından araçta bulunan 1 komiser ve 2 polis memuru görevden alınırken, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, bakanlıktan olayın kapsamlı soruşturulması için müfettiş talebinde bulunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

ENVANTERDE ’TORPİL’ DİYE BİR PATLAYICI YOK

Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da haklarında adli ve idari soruşturma başlatılan 3 polisle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Holoğlu, söz konusu polislerin görevden uzaklaştırılmasının kendisinin isteği olduğunu söyledi. Bu hareketin polis memurlarına yakışmadığını ifade eden Holoğlu, "Envanterimizde ’torpil’ diye bir patlayıcı yok. Zaten her yerde kolay bulunabilr bir madde. Polislerin bunu neden yaptıklarını, amirlerin, müdürlerin haberi olmadan neden böyle bir şey yaptıklarını, müfettişler ortaya çıkaracak" dedi.

Emniyet Müdürü Holoğlu, 15 Ocak’ta Hakkari’de herhangi bir olayın olmadığını da belirtirken, tamamı 20 olan torpillerin bir kısmının yol kenarına atıldığını, diğerlerinde araçta bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

DHA