Türkiye (Son Dakika) Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü

Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü

Paylaş
Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı

Adana’dan İstanbul’a giden içinde 29 yolcunun bulunduğu Fevzi Genel yönetimindeki 01 GK 047 plakalı yolcu otobüsü, aşırı kar yağışı ve hava sıcaklığının eksi 7 dereye düşmesi sonucu buzlanma yapan ve kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazanın etkisiyle devrilen otobüsün altında kalan yolcu 55 yaşındaki Ahmet Şanlı olay yerinde hayatını kaybederken 14 kişi de yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Kazada yaralanan Ali Çetin, Ömer Gürbüz, İsmail Dağ, Ramazan Karakurt, İrina Demenkovts, Zekiye Akçam, Elif Akçam, Ali Gönülalan, Mehmet Deniz, Emine Çamur, Abdullah Özavcı, Hakkı Saygılı, Fatih gelmez ve Medine Özavcı ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi ve Adana’daki hastanelere kaldırıldı.

Kaza sonrası Tarsus Kaymakamı Şefik Güldibi ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Tarsus Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, kazanın meydana geldiği yolda yağan kar ve yolda oluşuna buzlanma nedeniyle zincir takmayan sürücülerin araçlarının yolda kalması trafik akışını engelledi. Otoyolda trafik kontrollü şekilde verilirken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), (DHA)

Haberin Devamı