Dünya Yolsuzluk iddiası istifa ettirdi

Yolsuzluk iddiası istifa ettirdi

Paylaş
Yolsuzluk iddiası istifa ettirdi

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 2020'de Olimpiyatlar'a evsahipliği yapması için büyük çaba harcayan Vali Naoki Inose, hakkındaki yolsukluk iddialarının ardından istifa etti

Özel bir hastaneden 50 milyon yen (yaklaşık 480 bin dolar) rüşvet aldığı iddia edilen Inose, "Hükümetin, Olimpiyatlar ve Paralimpik Oyunlar için yapması gereken hazırlıklarları daha fazla ertelememak adına istifa etmeye karar verdim" dedi.

Haberin Devamı

Televizyonlardan canlı yayınlanan basın toplantısında konuşan Inose, neler olup bittiğini açığa kavuşturmak için büyük çaba harcadığını ancak halk arasındaki şüpheyi gideremediğini belirterek Tokyo sakinlerinden özür diledi.

Hastaneyi işleten Tokushukai Şirketi’nden Kasım 2012’de kredi çektiğini ve borcunun tamamını ödediğini söyleyen Inose, hastane sahibine kredi karşılığında herhangi bir iltimas yapılmadığını kaydetti. Vali Inose, tekrar yazarlığa döneceğini sözlerine ekledi.

Tokyo Meclisi ise geçen yıl aralık ayında seçilen Inose hakkındaki iddiaları araştırmak için bir komite kurulduğunu açıkladı.

AA