Siyaset Yolsuzluk operasyonunu yapan müdür, göreve dönüyor
Paylaş
Yolsuzluk operasyonunu yapan müdür, göreve dönüyor

İzmir'de geçen 7 Ocak'ta, Liman İşletmeleri'ne yönelik yolsuzluk operasyonunu gerçekleştirdikten sonra açığa alınan Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Bora Köprülü, işlemin iptali istemiyle açtığı davayı kazandı

İstanbul’daki 17 Aralık soruşturmasının ardından emniyet teşkilatı içinde başlatılan görevden alma furyası sırasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş görevden alınıp, yerine Sosyal Hizmetler Şube Müdür Yardımcısı Bora Köprülü getirildi. Liman İşletmeleri’ne yönelik yolsuzluk soruşturması sonrasında, Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik’in talimatıyla geçen 6 Ocak’ta gözaltılar için Mali Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat geldi. Ancak bu aşamada, operasyonun yapılmaması için bazı yetkililerin devreye girdiği basına yansıdı, internette bu yönde telefon konuşmaları yayınlandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Bora Köprülü, operasyonun durdurulması için Vali Mustafa Toprak ile o dönemdeki Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın kendisiyle yaptığı telefon konuşmalarını kaydedip savcılığa verdiği gerekçesiyle açığa alındı.

Haberin Devamı

İzmir’de 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasından bu yana aralarında emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de bulunduğu yüzlerce polisin görev yerleri değiştirildi. 20 gün Mali Suçlar Şube Müdürü olarak görev yapan ve görevden alınan Bora Köprülü, İzmir İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma ve göreve iade istemiyle dava açtı. Davaya bakan İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi, görevden alınmanın yasal olmadığını belirtip, Köprülü ile ilgili idari işlem hakkında yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararı verdi. Açığa alma gerekçesini haksız bulan mahkemenin kararına göre Köprülü’nün, 30 gün içinde tekrar görevlendirilmesi bekleniyor.

DHA