Gündem Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de

Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de

Paylaş
Yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de

"Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve Bünyesindeki Kurum Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" Resmi Gazete’de yayımlandı

Buna göre, 4. maddenin iki bendi, "Görevde yükselme sınavı: Bu yönetmelik hükümlerine göre görevde yükselme suretiyle atanacakların belirlenmesi amacıyla yapılan yazılı ve sözlü sınavı" ve "Unvan değişikliği sınavı: En az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu kazanılan unvanlara ilişkin görevlere atanabilmek için yapılan yazılı ve sözlü sınavı" şeklinde değiştirildi. Ayrıca 11. maddenin birinci fıkrasında yer alan "İdari işler müdürü, strateji geliştirme müdürü ve kütüphane müdürü kadrolarına atanacaklardan yazılı" ibaresi de "Yazılı" şeklinde düzenlendi. Söz konusu yönetmeliğin 10. maddesinin ikinci fıkrasındaki değişiklikle, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az 60 puan almak gerekecek.

Yönetmeliğin 12. maddesindeki değişiklikle de görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalarda başarı puanı esas alınacak. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilecek ve başarı listesi Başkanlığın resmi internet sitesinden ilan edilecek. Yine yönetmeliğin 17. maddesinin birinci fıkrasındaki "sözlü sınava ilişkin hükümleri hariç olmak üzere" ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Unvan değişikliği yazılı sınavları, görev alanları ve atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda yapılacak. Unvan değişikliği yazılı ve sözlü sınavı 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek, yazılı sınavdan en az 60, sözlü sınavdan ise en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.