Antalya YÖREX açılıyor

YÖREX açılıyor

Paylaş
YÖREX açılıyor

YÖREX açılıyor

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 23 Ekim Çarşamba günü 10'uncu kez kapılarını açıyor. 27 Ekim Pazar gününe kadar ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek Fuar'da 5 gün boyunca yöresel ürün şöleni yaşanacak.

ATB Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'in bu yıl 81 ilin yanı sıra KKTC'nin katılımıyla 23 Ekim çarşamba günü kapılarını açacağını belirtti. Çandır, YÖREX'in 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansının yanı sıra valilik, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 647 katılımcıyla gerçekleşeceğini bildirdi. 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla düzenledikleri fuara bu yıl ilginin yoğun olduğuna dikkat çeken Çandır, “YÖREX Anadolu'dur. Kuzeyi güneyi, doğusu batısı kültürlerin, yöresel ürünlerin buluşma noktasıdır. 10 yıl önce attığımız bu maya tuttu. YÖREX, Antalya'yı aştı, Türkiye'nin markası haline geldi" diye konuştu.

İKİLİ GÖRÜŞMELER, PEYNİR STANDI

YÖREX'te TOBB'un desteğiyle üreticiler ve firmalara ulusal market zincirleriyle yüz yüze görüşme imkanı sağlayacaklarını belirten Ali Çandır, kalkınma ajanlarının desteğiyle coğrafi işaretler konulu paneller ve tecrübe paylaşımı etkinleri düzenleyeceklerini bildirdi. Başkan Çandır, “Sadece bu panellerde 36 farklı tecrübeyi ve bakış açısını göreceğiz ve faydalanacağız" dedi.

YÖREX'te Türkiye'nin peynirlerinin yer alacağı özel bir stant oluşturulduğunu kaydeden Ali Çandır, “Peynir atölyesi, coğrafi işaretli ve coğrafi işaret başvurusunda bulunmuş 25 peynirden oluşan peynir sergisi, tadım etkinlikleri, söyleşiler fuarda düzenlenecek" dedi.

YÖREX'E GİRİŞ ÜCRETSİZ

ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 10 bin metrekare alanda düzenlenen YÖREX'e herkesi davet eden Çandır, fuara girişin ücretsiz olduğunu vurguladı. Ali Çandır, YÖREX'in 23-27 Ekim tarihlerinde 10.00 - 20.30 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu söyledi. Ali Çandır, “Atalarımızdan bizlere emanet, bizlerden ise çocuklarımız ve gençlerimize miras kalacak olan yöresel ürünlerimizi görmek, tatmak ve hissetmek için YÖREX'e davet ediyorum. Özellikle çocuklarımızın YÖREX'i görmesini arzu ediyorum" dedi.

ÇEYREK MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

Memleket hasreti çekenleri YÖREX'e davet eden Ali Çandır, bu yıl ziyaretçi hedefinin 250 bin olduğuna dikkat çekti. YÖREX'te çoğunluğu coğrafi işaretli yüzlerce ürünün ziyaretçiyle buluşacağını anlatan Ali Çandır, "Ezine peynirinden Erzurum oltu taşına, Mersin cezeryesinden Bursa çakısına, Aydın incirinden Trabzon Hamsiköy sütlacına, Kars kaşarından Denizli buldan bezine, İzmit pişmaniyesinden Manavgat susamına, Bafra pidesinden Kayseri mantısına, Antep baklavasından Malatya kayısısına, Van kedisinden Kahramanmaraş biberine kadar yüzlerce ürünün YÖREX'te ziyaretçileri bekliyor" dedi.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

ATB Başkanı Ali Çandır, Türkiye'nin en renkli ve sevilen fuarı YÖREX'in Türkiye projesi haline dönüştüğünü vurgularken, YÖREX'e destek veren başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm oda ve borsalara, kalkınma ajanslara, yerel yönetimlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı