Kaş Yörük Türkmen Derneği'nde seçim

Yörük Türkmen Derneği'nde seçim

Paylaş
Yörük Türkmen Derneği'nde seçim

Yörük Türkmen Derneği'nde seçim

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen Derneği'nin ikinci genel kurulu yapıldı. Genel kurulda mevcut Başkan Hüseyin Kayır, yeniden seçildi.

Kaş Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan genel kurula Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, dernek üyeleri ve konuklar katıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, "3 yıl önce kurulan derneğimiz bugün büyüyerek yol alıyor. 3 yılda üç kez Kaş'a bağlı Bezirgan Mahallesi'nde Yörük göçü ve Yörük şenliği düzenledik. Kaş'ta düzenlediğimiz Yörük yareni ve panelle Yörük- Türkmen kültürünü gelecek kuşaklara anlatmaya çalıştık. Kaş Ziraat Odası'nda küçük de olsa bir Yörük Türkmen Müzesi'ni yaşama geçirdik. Yeni dönemdeki hedefimiz kendi binasında bir Yörük Türkmen müzesi. Önümüzdeki 3 yılda da Yörük kültürünü tanıtmak, gelecek kuşaklara taşımak için daha çok çalışacağız" dedi.

Dilek ve temennilerin ardından yapılan seçimde Hüseyin Kayır oybirliğiyle yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine de Niyazi Güngör, Ahmet Hanifi Kahyaoğlu, Şaban Kaymul, Mustafa Bozca, Ahmet Şaşıoğlu ve Ömer Benli getirildi. Anadolu Türkmen Dernekleri Federasyonu delegeleri ise Hüseyin Kayır, Hayri Süt, Ömer Benli, Niyazi Güngör ve Ahmet Şaşıoğlu oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı