Antalya Yörükler Çukuryayla Şenliğinde buluşacak

Yörükler Çukuryayla Şenliğinde buluşacak

Paylaş
Yörükler Çukuryayla Şenliğinde buluşacak

Yörükler Çukuryayla Şenliğinde buluşacak

ANTALYA, (DHA) - KEMER Yörükler Derneği tarafından düzenlenen Çukuryayla Yörük Şenlikleri, pazar günü Çukuryayla'da yapılacak.

Kemer Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen Çukuryayla Yörük Şenlikleri, 21 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Şenlikte, konserlerin yanı sıra temsili Yörük düğünü, halat çekme, çuval yarışı, keçi kırpma, güreş ve halk oyunları gösterileri gibi renkli etkinlikler yer alacak. Kemer'in en yüksek ve doğal güzelliklerinin olduğu Çukuryayla'daki şenliğe Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da katılacak.

ÇOBAN ATEŞİ ALEVLENECEK

Temsili Yörük göçü ile başlayacak şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam edecek. Keçi derisinde yayık ayranı da ikram edilecek olan şenlikte, Nurcan Altınok ve Mehmet Koparan konser verecek.

Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Yörükler bizim milli değerimizdir. Şenlik kapsamında yapılacak etkinlikler bizim değerlerimizi, örf ve geleneklerimizi yansıtacak. Bu değerlere sahip çıkmak gerekiyor. Bu anlamda Çukuryayla Şenlikleri, önemli bir organizasyon" dedi.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan ise şenliğe en büyük desteği Başkan Topaloğlu'nun verdiğini belirterek, “Başkanımız Necati Topaloğlu'na ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl dolu dolu bir şenlik programı hazırladık. Tüm hemşehrilerimizi şenliğine bekliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı