Bilim - Teknoloji YouTube'dan en fazlasını alın!
Paylaş
YouTube'dan en fazlasını alın!

YouTube videoları üzerinde tam bir hakimiyet kurmak istiyorsanız, bu ipuçları tam size göre!

YouTube, sahip olduğu tüm işlevleri web sitesinin arayüzünde kullanıma sunmuyor. Videoların otomatik olarak tekrar oynatılması, HD modunu otomatik olarak etkinleştirme gibi işlevler için bazı küçük "hack"lerden faydalanmanız gerekiyor.

Bu listelenmeyen işlevlerden faydalanmak için genellikle sadece URL çubuğunda küçük bir değişiklik yapmanız yeterli. Ancak YouTube'dan daha da fazlasını elde etmek için üçüncü parti araçlardan faydalanmanız gerekli.

YouTube videolarını tekrar oynatma

Neredeyse her şarkıyı bulabileceğiniz YouTube, birçok kullanıcı tarafından bir müzik çalma aracı olarak kullanılıyor. YouTube'da bir parça tamamlandığında onu tekrar oynatmaya yönelik bir seçenek olmadığınzdan, sekmeler arasında geçiş yaparak müziği baştan başlatmanız gerekiyor.

Ancak youtuberepeater.com hizmetini kullanarak bir videonun otomatik olarak tekrarlanmasını sağlayabilirsiniz. Tüm yapmanız gereken, URL çubuğundaki youtube.com bölümünü youtuberepeater.com ile değiştirmek.

Haberin Devamı

Videolarda belirli bir dakikaya bağlantı verme

Videolarda belirli bir dakikaya bağlantı verme

YouTube'da uzunca bir videonun belirli bir bölümünü arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız, videonun bu bölümüne direkt olarak bağlantı vermeniz mümkün. Bunun için URL'ye &t=#m#s dizisini eklemeniz yeterli (m'yi dakika, s'yi saniye ile değiştirin).

YouTube videolarını indirin

YouTube videolarını indirebilmek için üçüncü parti web sitelerinden faydalanmanız gerekiyor. Bu web sitelerinden bir tanesi de videoları kolayca indirmenize izin veren pwnyoutube.com'u kullanmak için URL çubuğundaki youtube.com bölümünü pwnyoutube.com ile değiştirmeniz mümkün.

Videoları HD olarak çalın

YouTube, videoları otomatik olarak HD kalitesinde başlatmanıza izin vermiyor. Herhangi bir videoyu 720p çözünürlüğünde seyretmek için bunu her seferinde seçmeniz gerekli.

Videoları otomatik olarak HD modunda çalabilmek için bir web tarayıcısı eklentisine ihtiyacınız var. Bu iş için Chrome'da Auto HD for YouTube, Firefox'ta ise YouTube High Definition web tarayıcısı eklentisinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Youtube için en iyi 20 araç!

Kaynak: CHIP Online