Yemek Yozgat böreği tarifi: Yozgat böreği nasıl yapılır?

Yozgat böreği tarifi: Yozgat böreği nasıl yapılır?

Paylaş
Yozgat böreği tarifi: Yozgat böreği nasıl yapılır?

İçerisinde hem sebze hemde pastırma barındıran ve yöresel bir lezzet olan Yozgat böreği tarifi oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Sevdiklerinize rahatlıkla hazırlayabileceğiniz ve tadını çok seveceğiniz Yozgat böreği tarifi için "Yozgat böreği tarifi, Yozgat böreği nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Yöresel bir lezzet olan Yozgat böreği tarifi oldukça kolay bir yapıma sahiptir. Sevdiklerinize Yozgat böreği hazırlamak istiyorsanız "Yozgat böreği tarifi, Yozgat böreği nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Yozgat böreği tarifi

Yozgat böreği malzemeleri

- Yarım kg. Ispanak

- 1 çorba kaşığı Margarin

- 1 baş Kuru soğan

- 1 adet Yumurta

- 100 gr. Pastırma

- Yarım kg. Yufka

Yozgat böreğini kızartmak için:

- Sıvıyağ

- Karabiber

- 1 adet Domates

Yozgat böreği yapılışı

Ispanağı iyice temizleyin ve yıkayın. Daha sonra su eklemeden kısık ateşte kavurun. Kavrulan ıspanağı hafif ezin. Bu arada bir tavaya margarini alın. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinle beraber kavurun. Domatesi rendeleyerek ilave edin. Pastırmayı küçük küçük doğrayarak tavaya alın. En son olarak da ıspanağı ve çiğ olarak malzemeye karıştıracağınız yumurtayı ve karabiberi ekleyin. Yufkaların her birini dörde bölerek içine hazırladığınız içten koyun. Dilediğiniz şekilde sarın. En son olarak kızgın yağa atın ve altın sarısı renk alana dek kızartın.

Haberin Devamı