Antalya Yozgat Sevgi Evleri'nde konaklayan öğrenciler İletişim Fakültesi'nde

Yozgat Sevgi Evleri'nde konaklayan öğrenciler İletişim Fakültesi'nde

Paylaş
Yozgat Sevgi Evleri'nde konaklayan öğrenciler İletişim Fakültesi'nde

Yozgat Sevgi Evleri'nde konaklayan öğrenciler İletişim Fakültesi'nde

ANTALYA,(DHA) - 'HERKES için Sinema Projesi' kapsamında Yozgat'ta Sevgi Evleri'nde kalan 25 öğrenci, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde uygulamalı eğitim aldı. Öğrenciler proje kapsamında şehri gezip kısa film çekecek.

İçişleri Bakanlığı, Sinema Okuryazarları Derneği ve Yozgat Bozok Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 'Herkes İçin Sinema Projesi' kapsamında Yozgat Sevgi Evleri'nde ve çocuk destek merkezlerinde kalan 25 öğrenci, Antalya'ya geldi. Yaşları 12 ile 17 arasında değişen öğrenciler, medya ve dijital oyunların zararlı etkileri, kamera ve çekim teknikleri konusunda bilgilendirildikten sonra uygulamalı eğitim için Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni ziyaret etti. Akün TV, ÜNİFM ve Akil Haber Ajansı'nı gezen öğrenciler, şehri gezip kısa filmlerini çekmeden önce uygulamalı çalışmalar konusunda bilgi aldı.

Proje koordinatörü ve aynı zamanda Sinema Okuryazarları Derneği Başkanı Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı, projenin tamamlanmasının ardından öğrencilerin kendi çektikleri kısa filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunacağını, böylelikle kendilerine bir meslek hedefi koymuş olacaklarını söyledi.

Proje Kısa Film ve Senaryo Eğitmeni Yasemin Tonay topluma güveni olmayan, sorunlarını çözmek yerine kaçmayı tercih eden bu çocuklara öncelikle olarak kendilerine hedef koymalarını öğrettiklerini söyledi. Tonay, "Şu anda hepsinin hedefi var, çünkü ilgilerini çekebilecek konular üzerinden onlara ulaşmaya çalıştık. Kısa film çekmek hoşlarına gitti" dedi. Tonay, verdiği destek için Akdeniz Üniversitesi'ne de teşekkür etti.

Tüm Türkiye'ye yayınlanması planlanan proje ile benzer çalışmalarla çocukların topluma kazandırılması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı