Türkiye (Son Dakika) Yozgat'ta köpek hırsızlığı iddiası

Yozgat'ta köpek hırsızlığı iddiası

Paylaş
Yozgat'ta köpek hırsızlığı iddiası

8 bin lira değerinde olduğu belirtilen kangal cinsi köpeği çaldığı iddia edilen kişi tutuklandı

Yozgat’ta 8 bin lira değerinde olduğu belirtilen kangal cinsi köpeği çaldığı iddia edilen kişi tutuklandı. Köseoğlu Mahallesi Nakıpzade Caddesi’nde Osman Batur, barınağında olmadığını fark ettiği "Poyraz" isimli kangal köpeğinin çalındığı yönünde polise şikayette bulundu.

Kent merkezinde devriye gezen polis ekipleri, şüphelendikleri bazı kişilerin kimliklerini kontrol etti. Yapılan sorgusunda köpeği çaldığını itiraf eden D.S. (21) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.S, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Köpek de sahibine verildi. Köpeğinin sahibi Osman Batur, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün gece gezdirdikten sonra barınağına bıraktığı köpeğinin sabaha karşı çalındığını fark ettiğini söyledi. Bunun üzerine polise köpeğinin çalındığını bildirdiğini anlatan Batur, şikayetinin ardından yaklaşık 2 saat sonra köpeğinin bulunduğu kaydetti.

Köpeğinin 9 aylık olduğunu belirten Batur, şöyle konuştu: "8 bin lira civarında fiyata aldık. Kangalın birçok türü var. Taraklı olanları, Sivas kangalı dedikleri, bu şekilde farklılıkları var. Bu köpeğin değil, ama babasının iki şampiyonluğu var.

Babasından gelen ırkın özelliklerinden bu kadar değerli. 3 aydır bizdeydi. Baba çocuğuna nasıl bakıyorsa, biz de köpeğe o şekilde baktık."

Haberin Devamı