Gündem YSK Başkanı Sadi Güven'den flaş açıklama!

YSK Başkanı Sadi Güven'den flaş açıklama!

Paylaş
YSK Başkanı Sadi Güven'den flaş açıklama!

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK) Başkanı Sadi Güven, CHP'nin eleştirilerine ilişkin, "Ben siyasi değilim, hakimim. Cevap vermeyeceğim" dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, referandumun iptali başvurularının reddedilmesi üzerine CHP tarafından kurul hakkında yapılan eleştirilerle ilgili, "Ben siyasi değilim, hakimim. Cevap vermeyeceğim" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ BÜLENT TEZCAN NE DEMİŞTİ?


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "YSK sayım döküm sırasındaki bu tutumu nedeniyle seçimlerde ciddi şekilde bir meşruiyet sorunu yaratmıştır ve bu seçimleri gayri meşru noktaya düşürmüştür" ifadesini kullanmıştı.

"Görülen o ki, YSK kendisini kanun koyucunun yerine koymuştur" diyen Tezcan, şöyle konuşmuştu:

"Mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli sayılması suretiyle YSK, seçim hilesine fırsat vermiştir. 'Organize bir seçim hilesi, organize oy hilesi' diyoruz. Belki çok ağır geliyor bu laf ama kastettiğimiz şudur, o gün Türkiye'nin birçok yerinden eksik oy paketleri ve zarflarının gönderildiği haberleri geldi. YSK'ya itirazlarımızı yaptık, bize paketleme hatası dediler ama paketleme hatası dedikleri şeyin, milli iradeyi paketleme planının bir parçası olduğu akşam ortaya çıktı."

Tezcan, "Bu ciddi bir meşruiyet krizidir. Bu sadece 'Hayır' oyu verenlerin oyuna karşı bir sıkıntı değil, oy kullanan bütün vatandaşa haksızlıktır. Çünkü 'Evet' oyu verenin verdiği oyu şu anda tartışmalı hale getirmiştir bu karar" ifadelerini kullanıştı.