Gündem YSK Başkanı Sadi Güven'den flaş itiraz açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven'den flaş itiraz açıklaması

Paylaş
YSK Başkanı Sadi Güven'den flaş itiraz açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, referanduma yönelik itirazlarla ilgili önemli bir açıklama yaptı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik itirazları öğleden önce değerlendireceklerini söylemişti.

YSK Başkanı Sadi Güven, YSK binasına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İtirazların ne zaman karara bağlanacağına ilişkin soru üzerine Güven, "İtirazlara öğleden önce bakacağız" dedi.

YSK'da itirazların görüşüleceği toplantı saat 14:30'da başladı


BİNALİ YILDIRIM: KARAR YSK'NIN

Başbakan Binali Yıldırım da bugün yaptığı açıklamada, "YSK bugün bu itirazları değerlendirip açıklayacağını ilan etmiştir. İtiraz etmek haklarıdır anlayışla karşılıyoruz. İtirazların gideceği adres de YSK’dır" ifadelerini kullandı.

CHP DÜN İPTAL BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTU


CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum iptal edilmesi için YSK'ya başvurmuştu. CHP'li Bülent Tezcan, iptal başrusunun ardından yaptığı açıklamada, "Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" dedi.

HDP VE VATAN PARTİSİ DE İPTAL İSTİYOR


Vatan Partisi, mühürsüz pusula ve zarfların YSK tarafından geçerli sayılmasının kanuna aykırı olduğu ve sonuçları şaibeli kıldığı gerekçesiyle referandumun iptalini istiyor. Öte yandan HDP'nin de bugün referandumun iptali için YSK'ya başvurması bekleniyor. HDP, Güven hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.