Yüksekova Yüksekova'da öğretmenler, 2 günde 30 bin aileyi ziyaret etti

Yüksekova'da öğretmenler, 2 günde 30 bin aileyi ziyaret etti

Paylaş
Yüksekova'da öğretmenler, 2 günde 30 bin aileyi ziyaret etti

Yüksekova'da öğretmenler, 2 günde 30 bin aileyi ziyaret etti

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde bin 750 öğretmen, ara tatilde 2 günde 30 bin aileyi ziyaret etti. Öğretmenler, ziyaret ettikleri ailelere çocuklarının eğitim durumları hakkında bilgi verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, veli-okul işbirliğini geliştirmek ve öğrencilerin okula ilgilerini artırmak için ilçede görev yapan bin 750 öğretmen, iki günde 30 bin aileyi ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı başkanlığındaki bir grup öğretmen, Beşbulak Köyü'nü ziyaret etti. Köydeki aileleri tek tek ziyaret eden öğretmenler, velilerle sohbet edip çocuklarının eğitim durumları hakkında bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Canlı, ilk kez uygulanan ara tatilde, bütün öğretmenlerin aynı anda veli ziyareti gerçekleştirdiğini belirterek,"İlimizde ve ilçemizde 18-20 Kasım tarihlerinde ara tatil değerlendirerek yaklaşık bin 750 öğretmenimizle iki günde 30 bin aileyi ziyaret ettik. Ailelerimizin samimi sıcak karşılanmalarına mazhar olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi.

Değerli Köyü İMKB Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Safiye Çığşar ise, bu ara tatilin çocuklar için çok olumlu geçtiğini ifade ederek,"40 ev gezdik. Bütün velilerimizle görüştük. Bu uygulama bizim aile ve okul ilişkisi için olumlu bir verim alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı