Astroloji Yükselen burçlara göre destekleyici kristaller

Yükselen burçlara göre destekleyici kristaller

Paylaş
Yükselen burçlara göre destekleyici kristaller

Bu hafta sizlere yükselen İkizler ve yükselen Yengeç burçlarının taşlarından bahsedeceğim. // Gaye Döşer

Yükselen burçlar, temel olarak mizacımızı gösterir. Dışarı gösterdiğimiz yüzümüz, bir nevi takındığımız maskemizdir. Ama sadece dış görünüm değildir. Ne olduğumuzla son derece ilişkilidir. Nasıl bir atmosferde rahat ederiz, kendimizi buluruz, motivasyonlarımız nelerdir sorularının cevabını yükselen burç verir. Mesela yükselen Boğa huzurlu ve maddi-fiziksel güvence bulduğu ortamda rahat eder. Yükselen Aslan kendin gösterebileceği ortamı bulduğunda mutludur. Yükselen Akrep için mücadeleli, çetrefilli ortamlar dayanıklılığını ve mücadele gücünü ortaya çıkarabilecek ortamı sağlar. Kriz yaşamak onu canlandırır, güçlendirir.

Haberin Devamı

Yükselen burç, kişinin öncelikli motivasyonlarının neler olduğunu, kendisini güdüsel olarak ne şekilde ortaya koyduğunu ve hayatla yüzleşme tarzını gösterir. Öncelikli motivasyon, kişinin güdüsel olarak ilk anda nasıl harekete geçtiğini gösterir. Örneğin, Terazi yükseldiğinde, uyum sağlama gayreti ve uzlaşma arayışı söz konusudur. Adil ve tarafsız olma gayreti ön plana çıkar. Sosyalleşme ve ilişkiler, hedefe varma konusunda önemli yer tutar. Stratejiler geliştirilecek, ittifaka açık olunacaktır. Kişi etrafında güzellikler görme isteğindedir; estetiğe ve sanata değer verecektir. Huzuru sağlamak, denge yaratmak en önemli motivasyon kaynağı olacaktır.

Bu hafta sizlere yükselen ikizler ve Yengeç burçlarının taşlarından bahsedeceğim..

Haberin Devamı

Yükselen İkizler burcu kristali: Kyanit

Yükselen İkizlerin, hayattaki öncelikli amacı, istediklerini yapabilmek ve hareket özgürlüğü kazanmaktır. Hayata yönelik mantıklı bir yaklaşım sergiler; zihinsel açıdan sürekli tetikte ve öğrenmeye heveslidir. Meraklıdır; yüce ilimlerden saçma şeylere kadar çeşitli alanlara ilgi duyabilir. İletişim kurma, öğrenme ve öğrendiklerini hemen paylaşma arzusundadır. Etrafının insanlarla dolu olmasını başarır. Fakat ilişkilerinde yüzeyseldir. Fiziksel olarak çok hareketlidir, yerinde duramaz. Her an kaçmaya hazır gibidir. Konuşkandır ve olayları çabuk kavrar. Şartlara göre davranmayı ve yön değiştirmeyi becerir.

Ellerinizi kullanarak, hareketli ve enerjik ifade tarzınızla Yükselen İkizler olarak sizi fark etmek hiç de zor değildir. Her an bilgi paylaşmak, meraklı gözlerle etrafını izleyen ve bu izlenimlerini başkalarıyla paylaşmaktan büyük zevk alan bir yapıya sahipsinizdir. Pratik ve iş bitirici bir yapıya sahipsinizdir ve işleri herkesin anlayacağı bir üslupla halleder, yine herkesin anlayacağı bir lisanla ifade edersiniz. Bunlar sizin büyük yeteneklerinizdir. Fakat o denli fazla şeye ilgi duyar ve o kadar farklı konulardan konuşursunuz ki bazen bunların hepsine derinlemesine inmeniz mümkün olmaz. Yüzeysel kalabilirsiniz. Kyanit bu yüzeyselliğin ötesine geçebilmenize yardımcı olur ve derinleşmenizi sağlar. Sezgilerinize ulaşmanızın da yolunu açar. Böylelikle çok yönlü deneyimlerinizi kendi hakikatinizle harmanlayabilirsiniz. Kıyanit kendi iç dünyanızla olan ilişkinizi derinleştirir, iç hakikatinize ulaşmanızın yolunu açar, böylelikle kendinizi daha iyi ifade etmenizi de kolaylaştırır.

Haberin Devamı

İletişim ve ikna beceriniz yüksektir. Ağzınız iyi laf yapsa da, bazı zamanlarda etrafınızdaki insanlar üzerinde inandırıcı ve güvenilir etki yaratmaktan uzaklaşabilirsiniz. Böylesi dönemlerde kendinize olan güveniniz de azalmaya başlar. Böyle durumlarda kullanacağınız Kıyanit sizi hem doğruları söylemeye odaklar, hem gereksiz veya boyunuzun üzerinde bilgi paylaşmaktan uzaklaştırır, hem de çevrenizdeki kişilerde daha fazla “güven” duygusu oluşturmanıza destek verir.

Yükselen Yengeç burcu kristali: Ay taşı

Yükselen Yengeç’in hayattaki öncelikli amacı, kendisini duygusal olarak güvende hissedebileceği ortamı yaratmaktır. Duygusal ve maddi güvenceye çok önem verirsiniz ve evlenmeyi ya da bir ortaklık kurmayı çok isteyebilirsiniz. Evle ilgili ve ailesel meseleler sizin için çok önemlidir; diğer insanlarla ilgilenme ve onları koruma ihtiyaç duyarsınız. Geçmişe çok önem verir, çok hassas ve duyarlısınızdır. Hareketleri ve kararlarına genellikle duygularınıza yön verir; içgüdüleriniz ve sezgileriniz çok kuvvetlidir. Bazen aşırı hassas, alıngan ve fazla duygusal olabilirsiniz. Ruh halinde dalgalanmalar olabilir; hırçınlaşabilir veya alınganlaşabilirsiniz. Başkalarının ihtiyaçlarına karşı duyarlısınız ve insanlarla ilgilenme ya da onları koruma yönünde doğal bir eğiliminiz var. Aile ve ev yaşamıyla ilgili konular sizin için her zaman önem taşır ve eviniz adeta sığınağızdır.

Haberin Devamı

Mide bölgeniz hassastır ve duygusal açıdan zorlu dönemlerde bu bölgenizin hassasiyeti artar. Ay Taşı başta mideniz, göğüsleriniz ve ciğerleriniz olmak üzere, zayıf vücut bölgelerinizi desteklemenize yardımcı olur.

Hayalleriniz ve idealleriniz sadece kendinizi değil, sevdiklerinizi de kapsar. Refaha erseniz de, etrafınızda refaha erememiş kişilerin bulunmasından rahatsız olursunuz ve onların da kendilerini refaha taşımalarına yardım etmeye çalışırsınız. Ay Taşı, kendiniz ve başkaları için ideal edindiğiniz şeyler, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeniz için gerekli duygusal gücü kendinizde bulmanızı kolaylaştırır. Hayallerinizi dış dünyaya taşımanızı ve gerçekleştirmenizi sağlar. Ay Taşı başkalarına bakma, gözetme, onları besleme, rahatlatma, refaha ulaştırma yönündeki kapasitenizi de genişletir. Besleyici özelliklerinizi yapıcı eylemlere dönüştürmenize yardım eder.

Haberin Devamı

Başkalarının barınmak için müracaat ettiği bir sığınak gibisinizdir ve gerektiğinde başkalarını beslemek, korumak üzere her zaman orada olan “Herkesin annesi” veya “Herkesin babası” rolü üstlenmişsinizdir. Bu size biçilmiş rolü en iyi şekilde yerine getirmek için elinizden geleni yaparsınız. Bazı zamanlarda bu role kendinizi fazla kaptırabilir, gereğinden fazlasını da yapabilirsiniz. Ya da en azından hayatınızdaki bazıları için bu rolünüzün sonu gelmiş olabilir. İşte böylesi zamanlarda artık üstlendiğiniz bu rolü bırakabilmeniz için Ay Taşı desteği alabilirsiniz. Bu taş kendinizi serbest bırakmanızı ve artık gerekmeyen sorumluluklardan özgürleşmenizi kolaylaştırır.

Yükselen Aslan besleyici Kristali: Sitrin

Hayattaki öncelikli amacınız, itibar ve güç kazanmaktır. Otoriter ve sözünü geçiren bir kişilik sergileyerek ilgi odağı olursunuz. Olaylara damganızı vurma, tanınma ve güçlü olma isteği doğrultusunda hareket edersiniz. Kendinizden emin, kararlı, etkileyici ve canlısınızdır. Şartlarınızın değişmesini istemezsiniz. Özgüvenli, kendinizden emin, dışa dönük, sosyal ve arkadaş canlısı bir yapıya sahipsiniz; karar verebilme becerisi sayesinde yöneticilik yapabilecek, doğal bir lider ve yetenekli bir organizatörsünüz. Diğer insanlara karşı cömertsinizdir ve onları himayeniz altına alabilirsiniz.

Yaratıcı becerilerini ortaya koymak ve başkalarının bunu fark etmesini istemek Yükselen Aslan’ın önceliği olan duygu hallerindendir. Sürekli ilgi odağı olmanın peşinde koşmak başkalarına fazla gelebilir. Ama makul düzeyde kendini ve eserlerini göstermek kabul edilebilirdir.

Aslan ateşli burçlardan bir tanesidir. Çabuk kızmaz, ama bir kez kızdığınızda da çabuk yatışmazsınız. Sitrin, en zorlu ve agresif durumlarda bile yatıştırıcı rol oynadığı için böylesi dönemlerde kullanmanızı öneririm. Sitrin aynı zamanda özgüveni de arttırır ve her durumla başa çıkabilme kapasitesini geliştirir. Karizmatik ifadeyi de ortaya çıkarttığı için, mücadeleli dönemlerde başkaları üzerinde güçlü etki yaratmak yönüyle de destekleyicidir. Parlaklığınızı ortaya çıkarmanızı sağlar. Eleştirilere karşı daha ılımlı yaklaşmanızı sağlarken, olaylara müdahale ederken veya farklı fikirleri tartışırken esnekliğinizi ortaya çıkarmanıza da yardımcı olur. Sitrin, iyiliksever, cömert, cana yakın, kollayıcı doğanızı başkaları tarafından daha iyi anlaşılacak biçimde ifade etmenize yardımcı olur. Yaratıcılığınızı geliştirir, size bereket ve başarı titreşimleri çeker.

Yükselen Başak besleyici kristali; Mavi Turmalin (İndikolit)

Dünyaya çalışkanlığınızı ve üretkenliğinizi göstermek üzere buradasınız. Giriştiğiniz işleri yoluna koyma ve organize etme becerinizi hizmet için kullanmanız, insanları size en çok çeken özelliklerinizdir. Mavi Turmalin etrafınızdakilere hizmet etme arzunuzu geliştirirken, huzurlu bir atmosfer yaratmanıza da yardımcı olur. Huzurlu atmosfer yaratmak çok önemlidir ve en gerekli şeydir, çünkü mükemmeliyetçi ve her zaman en iyisini yapmaya çalışan tarzınızla bazen huzursuz bir enerji yayabilirsiniz. Bu taş, serinkanlı ve mantıklı yaklaşımlarınızı arttırır, kriz durumlarında çözüm üretme kapasitenizi de yükseltir.

Yaptıklarınızı ya da başkalarının yaptıklarını yeterli bulmama, kolay beğenmeme gibi özellikleriniz başkalarıyla ilişkilerinizi zorlaştırmaktadır. Özgüvensiz ve yetersiz hissetmenin ötesine geçmeniz çok önemlidir ve bunu yapabildiğiniz ölçüde mutlu hissedersiniz. Başarısızlık korkusu, özgüveninizi zedeleyen duygulardan biridir. Böylesi dönemlerde negatif enerji yayarsınız ve bu da sizi aşağı çeker. Mavi Turmalin, özgüveninizi destekleyerek korkularınızı azaltır. Negatif düşünce kalıplarını uzaklaştırarak rahatlamanızı sağlar. Pek çok işle bir anda uğraşmanız gereken zamanlarda, tüm bunların üstesinden gelmeniz yönünde destek verir. Potansiyelinizi tam olarak ortaya koymanızı sağlar. Başarılı olmak üzere sorumluluk almanız gereken konularda özgüveninizi destekler.

Eleştirel yönlerinizle dikkat çekersiniz ve bunu abartılı bir şekilde kullandığınız zamanlarda şefkatsiz ve hoşgörüsüz olarak tanımlanabilirsiniz. Mavi Turmalin, şefkat ve hoşgörüyü harekete geçirir. Başkalarıyla duygu bağı kurmanız konusunda size yardımcı olur.