Salihli Yükümlüler okulları yenileyip, ören yerlerini temizleyecek

Yükümlüler okulları yenileyip, ören yerlerini temizleyecek

Paylaş
Yükümlüler okulları yenileyip, ören yerlerini temizleyecek

Yükümlüler okulları yenileyip, ören yerlerini temizleyecek

MANİSA'nın Salihli ilçesinde, tarihi ören yerlerinin temizliği ve köy okullarında tadilat çalışmaları için Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Belediye arasında protokol imzalandı.

'Köy okulları yenileniyor' projesi ile Salihli'deki birleştirilmiş sınıf şeklinde öğretime devam eden 12 okulda yıl boyunca boya-badana, tamirat, zımparalama işleri yapılıp, öğrencilerin velilerine yönelik çeşitli konularda seminerler düzenlenecek. 'Yaşayan şehir Salihli' projesiyle de ilçedeki tarihi ve ören yerlerinin temizliği gerçekleştirilecek. Projede, denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler görev alacak. Yükümlüler, Salihli Belediyesi'ne ait araçlarla görev yapacakları yerlere taşınacak. Bu kapsamda Kurşunlu Kaplıcaları'nda protokol imza töreni düzenlendi. Törene MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli Denetimli Serbestlik Müdürü Abdullah Yılmaz katıldı.

Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Salihli' de 70 köy, 8 belde (toplam 78 kırsal mahalle) var. Bu köylere ve beldelere tüm belediye hizmetlerini götürüyoruz. Ama esas olan bu hizmeti birlikte götürebilmekti. Okullarımızda, kurumlarımızda bakım onarım çalışması, sıraların tamiratı ve okulların eğitim-öğretime hazırlanması ile boyanması harika bir projeydi. Bu projemiz devam ediyor. Salihli cezaevinde birçok ürünün üretimi gerçekleştiriliyor. İşte bu ürünler, eski bedesten dükkanlarının birisinde sergilenecek ve satışa sunulacak. Bununla ilgili tahsis kararını Belediye Meclisi'nden aldık. Birlikte çalışmak, birlikte iş yapmak, ortak akılla işleri götürmek harika, elbirliği ile çalışıyoruz" dedi.

Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık da projelerdeki asıl amaçlarının denetimsel destekte bulunan yükümlülerin topluma kazandırılması olduğunu belirtip, "Onların bir nevi ıslahının yanında ihtiyaç olan kamu kurumlarında denetimsel destek yükümlülerinin faaliyetlerinde bulunup, kamu kurumlarının ihtiyaçlarının giderilmesi. Bir nebze de olsa çorbada bizim de tuzumuz bulunsun. Bu kapsamda protokol hazırladık. Projenin 2020 Haziran ayına kadar sürmesini hedefliyoruz. Projenin uzatılması da gündemimizde. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler" dedi.

Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı