Siyaset Yunanistan'da darbeci askere helikopter bile tahsis ettiler
Paylaş
Yunanistan'da darbeci askere helikopter bile tahsis ettiler

Yunan polisi, 19 Nisan’daki Danıştay kararından sonra perşembe günü serbest bırakılan darbeci yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı’yı “1 numaralı korunan hedef” ilan etti. Bu çerçevede, darbeci askerin gözetimi ve korunması için son yıllarda eşi görülmemiş tedbirler alındı

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bir gün sonra askeri helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan FETÖ’cü 8 askerden Özkaynakçı’nın korunması için polis helikopteri bile tahsis edildi.

Yunan medyasına göre, Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) , Yunan Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) ve Teröre Karşı Mücadale Dairesi yetkilileri, Danıştay’ın kararından sonra peş peşe toplantılar düzenleyerek alınacak tedbirleri belirledi.

YUNAN POLİSİNDEN ABARTILI ÖNLEMLER


Önce, darbeci askerin Atina dışında kalacağı müstakil ev bulundu. Eve güvenlik kameraları ve telefon izleme cihazları yerleştirildi. Ardından evin nasıl korunacağı planları yapıldı. Koruma görevini üstlenecek yaklaşık 90 polis belirlendi.


10 KESKİN NİŞANCI YUNAN POLİS GÖREV YAPACAK


Yaklaşık 1 hafta süren hazırlıkların tamamlanmasından sonra da Özkaynakçı, perşembe günü büyük bir gizlilikle eve götürüldü. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, evin civarında 10 keskin nişancı polis 24 saat görev yapacak. (Hürriyet)

Haberin Devamı