Dünya Yunanistan'da 'kemer sıkma' politikasını protesto ettiler

Yunanistan'da 'kemer sıkma' politikasını protesto ettiler

Paylaş
Yunanistan'da 'kemer sıkma' politikasını protesto ettiler

Yunanistan’da yaklaşık 20 bin kişi hükümetin 'kemer sıkma' politikasını protesto etmek için Atina sokaklarına akın etti

Yunanistan’da işçiler kemer sıkma politikasını protesto etmek için 24 saatlik greve gitti. Kamu ve özel sektör çalışanlarının 24 saatlik grevi nedeniyle bankalar, bakanlıklar, okullar kapandı. Sabah erken saatlerde toplu taşıma araçları çalışanları da greve katıldı, ancak daha sonra hizmet vermeye devam etti. Yunanistan’da 24 saatlik genel grev sebebi ile hayat durma noktasına gelirken, özel sektör çalışanlarının greve katılma oranı ise çok düşük kaldı.

ATİNA'DA 20 BİN KİŞİ SOKAKTA


Öte yandan Atina şehir merkezinde hükümetin ekonomik programına karşı protesto gösterileri düzenlenirken, gösterilere yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Parlamento önünde hükümet karşıtı sloganlar atan protestoculardan Yannis Papadoulos, “Bazı insanlar gösterilerden bir sonuç çıkmayacağını söylüyor. Ama biz Çipras hükümetine artık dayanamayacağımızı göstermek istiyoruz. Bu ekonomik önlemler bir sonuç getirmeyip daha da fakir olmamıza sebep olacak” dedi.



Kostas Tsakiridis isimli vatandaş ise “Biz bu parlamentonun önünde sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu ülkenin gençlerine artık iş verilmeli. Aksi takdirde ülke olarak yok olacağız” dedi.

İŞSİZLİK YÜZDE 26


Başbakan Alexis Çipras hükümeti, IMF ile yeni ekonomik önlem paketi uygulamak için görüşmelerde bulunuyor. Ülkede işsizlik yüzde 26’ya ulaşmış durumda.

Haberin Devamı