Siyaset Yunanistan darbeci askerin iltica talebini kabul etti, serbest bıraktı
Paylaş
Yunanistan darbeci askerin iltica talebini kabul etti, serbest bıraktı

Yunanistan, hain darbe girişiminin ardından helikopterle kaçıp kendilerine sığınan sekiz darbeci askerden birinin iltica talebini kabul etti. Helikopterin ikinci pilotu olduğu öne sürülen asker serbest bırakıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerden 1'ine siyasi sığınma hakkı verildi.
Yunanistan sekiz darbeci askerden birinin iltica talebini kabul etti ve darbeci asker serbest bırakıldı. (Sabah)

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 askerin Türkiye'ye iade talebini reddetmişti. Atina yönetiminin komitenin aldığı karara itiraz etmesi bekleniyor.


'HELİKOPTERİN İKİNCİ PİLOTU' İDDİASI


Yerel medya, serbest kalan askerin helikopterin ikinci pilotu olduğunu bildiriyor.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Binbaşı Gencay Büyük, Binbaşı Ahmet Güzel, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban, Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, Yüzbaşı Uğur Uçan, Başçavuş Bilal Kurugül veBaşçavuş Mesut Fırat helikopterle Yunanistan'a kaçmıştı.

Ankara ve Atina'yı yaklaşık bir buçuk yıldır karşı karşıya getiren kriz, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayı başında Yunanistan'a yaptığı tarihi ziyarette gündeme gelmişti.

Yunanistan mahkemeleri daha önce verdiği kararlarda Türkiye'nin iade talebini birçok kez reddetmişti. Firari askerler, Türkiye'de de yargılanıyor.


Hakan Çavuşoğlu'dan Yunanistan'a tepki


DAVA SÜRECİ NASIL İŞLEDİ?


15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopter ile Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iadesiyle ilgili kısa bir süre önce Atina'daki mahkemede görülen üç ayrı duruşmanın ardından, üç asker için Türkiye'nin iade talebi kabul edilmiş, beş askere yönelik iade talepleri ise reddedilmişti.

Yunan temyiz mahkemeleri başsavcısı Antonis Liogas, iade talebi reddedilen darbecilerle ilgili Yüksek Mahkeme'ye itirazda bulunurken, mahkemenin Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği üç darbeci asker de temyiz başvurusunda bulunmuştu.

Haberin Devamı