Dünya Yunanistan sınırında son durum: 3 kişi öldü

Yunanistan sınırında son durum: 3 kişi öldü

Paylaş
Yunanistan sınırında son durum: 3 kişi öldü

Dünyanın gündeminde corona virüs yer alırken Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenlerin Yunanistan sınırındaki bekleyişleri sürüyor. Göçmenler 27 gündür Yunanistan sınırında.

Edirne'de, göçmenlerin Yunanistan'a geçmek için Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki bekleyişleri 27'nci gününde devam ederken, Yunan güvenlik güçlerinin geçişleri engellemek için düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 3 kişi yaşamını yitirdi,

Haberin Devamı

236 göçmen de yaralandı. Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Yunan güvenlik güçlerinin çok acımasız davrandığını belirterek, "Halen hastanemizde tedavisi süren 7 yaralı mevcut olup müdahale sonrasında 236 yaralının bakımı yapıldı hastanemizde. Pazarkule'de kurulu sahra çadır hastanemizde 7 bin 800 hastaya bakıldı bugüne kadar. O atılan gazlar sonrası çadırlardaki göçmenler çocuklarını bulamıyorlar. O çocukları bulan sağlık görevlileri müdahale edip oksijen veriyorlar. Daha sonra aileleriyle eşleştirmeler yapıyoruz. O çocukların anne ve babalarını gördüklerindeki tablo çok duygusal oluyor" dedi.

DHA